OVAN

Hrana

U ovoj sedmici su vam živci najpreči pa gledajte da ih sačuvate - Ne jedite kad ste nervozni, jer će vam hrana pasti kao kamen na želudac. Odgovaraju vam mali obroci, ne pretovarujte stomak.

Ljubav

Posao

Mlad Mesec u polju komunikacije, dogovora, učenja, papirologije, razmišljanja i kratkih putovanja – obećava da ste u više nego aktivnoj poslovnoj fazi. Očekujte dosta uspeha i vaših pravih poteza u ovoj sedmici. Ovo ne znači da će sve ići savršeno – makar jedna situacija se mora pojaviti koju nećete uspeti da rešite ili makar jedan dogovor od kojeg mnogo očekujete a postajete sve više svesni da verovatno nećete uspeti da ga realizujete. Nema razloga za brigu – dobar poslovni period je tek otpočeo.

Zdravlje

Alergije i povremena stomačna problematika. Budite više fizički aktivni.

BIK

Hrana

U prvih par dana možete preterivati i prepuštati se užicima. Mlad Mesec u polju ishrane vam daje priliku da zaista, iz korena promenite nešto, a samim tim se osećate bolje i budete zdraviji!

Ljubav

Nema razloga da odnos sa voljenom osobom ne bude dobar u ovom periodu. Tu ste jedno za drugo, komunikacija je korektna, ima i emocija i strasnih momenata. Ok, oboje imate neke svoje teme kojima ste okupirani a koje vam možda donose nervozu – ali je malo verovatno da ćete tu nervozu uneti u vaš odnos. Slobodni Bikovi – možete biti razočarani samo ako ste očekivali previše od površnog kontakta sa nekim. Generalno gledano – vaši ljubavni instinkti nisu baš najbolji u ovom periodu, pa vam se neko može učiniti boljim nego što jeste zaista. Zato – koketirajte, upoznajte nove osobe, ali ne žurite sa zaljubljivanjem.

Posao

Mlad Mesec u polju koje se vezuje za vaše finansije i lične vrednosti ukazuje da ste ušli u period u kojem hoćete promeniti svoju finansijsku situaciju na bolje. Doduše, može da se dogodi da vam to baš I ne izgleda tako tokom ove sedmice – jer može da vam se “zalomi” veći trošak ili izdatak. Poslovno – verovatno će vam nadređeni malo dići pritisak početkom sedmice, ali umećete da se snađete I na pravi način odreagujete. Dolazi do vas povoljna informacija ili ponuda o kojoj bi vredelo razmisliti.

Zdravlje

Alergije, stomačna problematika, kod nekih moguć ekcem.

BLIZANCI

Hrana

Obzirom da je ove sedmice mlad Mesec u vašem znaku, možete napraviti promene po pitanju ishrane koje će vam od samog početka prijati. Više biljnih vlakana, manje slatkiša !

Ljubav

Jedna poprilično dobra nedelja je pred vama. Sad je trenutak da se sa voljenom osobom dogovarate, planirate – bilo da vam je na umu izlazak, odmor Ili putovanje…bilo da su vam na umu neke mnogo ozbiljnije teme, kao što je planiranje potomstva, veridbe, braka. Ovo je trenutak kada Blizanci prave značajne korake, one koji će vas pratiti u dužem periodu unapred. Zato – budite mudri! Slobodni Blizanci – itekako je moguće poznanstvo sa osobom koja može postati od velikog značaja za vas. Vi ste u periodu koji bismo mogli nazvati “sudbinskim” za ljubav. Niko vam ovih dana ne dolazi bez razloga.

Posao

Povoljne informacije, vesti o pozitivnim promenama, mogućnost za dobijanje posla (i redovnog i dodatnog), značajni poslovni kontakti, pa čak I unapređenje – sve je to na dnevnom redu u ovoj sedmici kod vas. Što se potencijalnog unapređenja ili dobijanja značajnog projekta tiče – da, to je super – ali računajte da ste dobili dodatnu dozu odgovornosti i da je potrebno da pokažete veliku ozbiljnost i posvećenost. Bićete zadovoljni rezultatima u ovoj nedelji – a i saradnici će biti zadovoljni vama.

Zdravlje

Više umora i osetljivost respiratornih organa. Stariji – tegobe sa vratnim i ramenim delom.

RAK

Hrana

Sem početka sedmice, kada ste poprilično « ješni » - više ćete uživati u malim, ukusno aranžiranim obrocima. Uvrstite u svoju ishranu više orašastih plodova, mlečnih proizvoda, a začine smanjite.

Ljubav

Nemojte brinuti bespotrebne brige, nemojte se opterećivati prisećanjima na neke neugodne ili bolne momente – postoji toliko toga dobrog I lepog u vašem partnerskom odnosu, pa ne kvarite sebi sreću. Odnos sa voljenom osobom je prikazan kao stabilan a u nekom skorijem narednom periodu – biće još više bliskosti između vas dvoje. Slobodni Rakovi – podsećanje na bivšu ljubav može biti posebno jako u ovoj sedmici, pa čak može “prizvati” neki vid kontakta. Ako vas u ovom periodu privuče neko nov – verovatno je da će to biti prilično komplikovan odnos, pa razmislite da li je tako nešto za vas.

Posao

Prva polovina sedmice je jako dobra za pregovore, ali i za rešavanje administrativnih pitanja i papirologije, čak i u slučajevima kada vam početni momenat ne deluje obećavajuće. Pred sam kraj radne sedmice moguće je da u poslednjem trenutku završite sa važnom obavezom ili pokrenete isto tako važno pitanje sa nadređenima. Generalno gledano – moguće je da neki od vas dobiju odjednom više primamljivih poslovnih ponuda – dajte sebi vremena da donesete odluku, ne žurite.

Zdravlje

Moguće meteoropatske tegobe. Stariji – aktiviranje hroničnih zdravstvenih problema.

LAV

Hrana

Prošla sedmica vas je energetski iscrpela, pa vam treba ishrana sa više proteina i biljnih vlakana. Ne preterujte sa mlečnim proizvodima. Prijaće vam i sve vrste variva, kuvana ili grilovana hrana.

Ljubav

Imaćete dane u kojima će preovladavati vedra i vesela atmosfera, dane ispunjene inspirativnim momentima, razumevanjem, smehom I strašću. No, isto tako – imaćete i po koji dan u kojem ćete provocirati ili izazivati jedno drugo, dane “od igračke – plačke”. Na svu sreću – ovih prvih će biti mnogo više. Slobodni Lavovi – vaš “mali krug velikih ljudi” sada može biti znatno proširen. Dani pred vama su naklonjeni stvaranju novih poznanstava i prijateljstava, ali i tome da se opustite, uživate, flertujete i zavodite. Pa i ako je na kratko – ipak će vama biti slatko. Možete sresti i starog prijatelja ili staru simpatiju.

Posao

Ovo su dani kada težite tome da se opustite, da malo rasteretite sebe nakon izuzetno odgovornog i zahtevnog poslovnog perioda koji je iza vas. Malo je verovatno da ćete baš u potpunosti uspeti u tome, jer će se u prvom delu nedelje pojaviti nove obaveze i pitanje je da li ćete uspeti da ih rešite sve do kraja sedmice. Ono što je dobro jeste da će se komunikacija u poslovnoj sferi poboljšati – ako ništa drugo, makar ćete se razumeti i težiti da napravite dogovor. Novac vam klizi kroz prste ovih dana.

Zdravlje

Stariji Lavovi mogu imati bolove u zglobovima. Mlađi – uglavnom dobro.

DEVICA

Hrana

Ishranu obogatite namirnicama koje sadrže više vitamina B. Konzumirajte jaja, meso, mleko i mlečne proizvode, ribu, zeleno lisnato povrće, banane, citruse. Stomak vam je i dalje osetljiva tačka.

Ljubav

Kod stabilnih parova – manjak zajedničkog vremena, ali ipak dosta korektna situacija. U nekim slučajevima čak – ovo može biti period kada se vas dvoje odlučujete za ozbiljnije korake u vezi. Kod nestabilnih parova – emotivna distanciranost je u ovim danima produbljena, a problemi izlaze na površinu. Za vas važi – I dalje ste u fazi kada je moguće popravljati situaciju, pa bi bio trenutak da svoje snage usmerite u tom pravcu. Slobodne Device – ovo baš i nije sjajan trenutak da se zaljubljujete – poznanstvo ok, razvijanje komunikacije – i to je u redu. Ali pravljenje velikih planova I zanos – pa ne.

Posao

Mlad Mesec je u vašem polju karijere I ukazuje na velike promene koje će startovati kod vas u narednom periodu. Moguća je promena radnog mesta, dodatni poslovni angažman, ali I više novca u vašem novčaniku. Ne bi bilo čudno da već tokom ove nedelje dobijete informacije, vesti ili otpočnete pregovore koji prilično obećavaju. Odnos sa nadređenima može biti promenljiv tokom ovog perioda, ali sa malo truda – pronaći će se zajednički jezik. Sa kolegama – kvalitetna komunikacija i međusobna podrška.

Zdravlje

Solidna nedelja je pred vama.

VAGA

Hrana

Pravi je trenutak za promene po pitanju ishrane. Ne kažem da će biti lako, ali ćete time kako se osećate i kako izgledate – vrlo brzo biti više nego zadovoljni! Izbegavajte prženu hranu i slatkiše.

Ljubav

Period je dobar za planiranje putovanja sa partnerom, za više zajedničkih interesovanja, pozitivnih dešavanja, za više strasti. Dobar je da poboljšate komunikaciju i da se lakše dogovarate. Ono što je minus u ovim danima jeste što ste oboje malo na svoju ruku, što ste oboje nestrpljivi I što vas je lako izbaciti iz takta. Sa malo takta I više razumevanja – ni ovo ne bi trebalo da predstavlja problem. Slobodne Vage – ovo je na prvom mestu period kada trebate da uživate u životu i u svim lepim dešavanjima koje on donosi. Ljubavne veze započete u ovom periodu biće komplikovane, ali dosta trajnog karaktera.

Posao

Sedmica sa dosta obaveza i odgovornosti je pred vama. Poslovni segment zahteva od vas posvećenost, koncentraciju i strpljivost, što vam sigurno povremeno može teško pasti – ali pošto će rezultata biti, u njima ćete pronalaziti motiv i volju da sve obavite do kraja. Izuzetno povoljna nedelja za početak pregovora ili poslovne šanse i projekte koji se vezuju za inostranstvo, državne i javne ustanove. Što se finansija tiče – budite obazriviji sa troškovima, umete itekako da preterate.

Zdravlje

Moguće su prehlade i alergije. Starije Vage – hronične tegobe.

Ilustracija; Foto: Just Life/Shutterstock

ŠKORPIJA

Hrana

Promene u vašem apetitu ne uspevate da kontrolišete. Borite se sa tim kako znate, a u međuvremenu – ne preskačite povrće, ribu, voće. Slatkiše izbegavajte koliko god je to u vašoj moći.

Ljubav

I voljena osoba i vi ste prilično okupirani poslovno – materijalnom stranom života i obavezama u tim sektorima – što će jednim delom uticati na vaš ljubavni život. Ne očekuje se neka posebna problematika, samo višak umora i manjak zajedničkih, opuštenih trenutaka. S druge strane – ti momenti kada uspevate da poklonite vreme jedno drugom – biće sa dosta dobrom energijom, osmesima i strastima. Slobodne Škorpije – strasti su naglašene kod vas i jaka hemija vas može uvući u odnos sa osobom koja bi vam u popriličnoj meri zakomplikovala život i donela snažnu, ali sa velikim oscilacijama emotivnu priču.

Posao

Popriličan “zamor materijala” je prisutan kod vas, pa bi Škorpije trebale da ozbiljno razmisle makar o kraćem odmoru i sklanjanju od naporne i presirajuće poslovne svakodnevice. Stoji da je ovo period kada se dokazujete (i drugima i sebi), stoji das u vaše ambicije sada jake, stoji da on više nego pozitivno utiče na vaše finansije – ali bi bilo dobro dati i telu i duhu više odmora. U ovoj sedmici stoji mogućnost novog poslovnog angažmana ili dosta važnog projekta koji može da se vezuje i za inostranstvo.

Zdravlje

Umor, hroničan.

STRELAC

Hrana

Upali ste u fazu pomalo jednolične ishrane, a ni apetit vam nije baš najbolji. Obogatite svoje obroke prvenstveno povrćem, žitaricama, orašastim plodovima, mlečnim proizvodima .

Ljubav

Ne dozvolite da vam dobar period I lepa dešavanja sa voljenom osobom koja su sada više nego aktuelna pokvare neke situacije vezane za posao ili starije članove porodice. Ukoliko odnos sa voljenom osobom nije do kraja uobličen i definisan, dobar je trenutak za ozbiljnije odluke i korake u vašoj vezi. Generalno gledano – neke okolnosti sada baš i neće biti na vašoj strani, ali suština odnosa je više nego stabilna, vaša veza može da napreduje, da raste. Slobodni Strelčevi – iako ova nedelja može igrom slučaja da vas podseti na staru simpatiju ili čak “donese” bivšeg partnera – ne preporučuje se da tumarate hodnicima prošlosti. Nove ljubavne prilike su pred vama, u jednom ste sjajnom i dinamičnom, zabavnom periodu.

Posao

Ova sedmica u poslu donosi jedan kratak trenutak predaha, blago rasterećenje – ali ne računajte da će ovo trajati posebno dugo – već sledeće sedmice ponovo ćete biti “u mašini”. Sada će stvari funkcionisati jednostavnije – mnogo brže će se obaveze završiti, mnogo lakše sve obaviti – a vi ćete biti pod posebno dobrom energijom I u naletu optimizma. Ova nedelja može najaviti vrlo ozbiljnu poslovnu saradnju ili projekat koji će vrlo brzo u potpunosti zaokupiti vašu pažnju, ali vam dati i priliku da napredujete.

Zdravlje

Dobra zdravstvena situacija.

JARAC

Hrana

Potrebno vam je više energije, pa biste mogli da pored standardnih obroka, ubacite makar jednu užinu. To može biti  salata, ali i miks orašastih plodova i sušenog voća ili kombinacija jogurta i kiselog mleka sa svežim voćem i medom.

Ljubav

Obaveza i oko posla ali i oko porodice će biti previše, a vaša organizacija neće biti savršena pa ćete se naći u raskoraku – jer nećete znati kako da podelite vreme i na ono što morate, ali i na ono što volite. Odnos sa voljenom osobom tako može tokom ove sedmice postati “kolateralna šteta” i biti potisnut, što je malo verovatno da će prijati dragom vam biću (a ni vama neće). Zato vikend koristite da pobegnete zajedno od svih obaveza. Slobodni Jarčevi – u fazi ste koja ne pogoduje posebno ljubavnom životu. Jednostavno rečeno – okupirani ste drugim stvarima. Eventualno bi moglo postojati neko koketiranje.

Posao

Sada je potrebna vaša posebna pažnja i odgovornost u poslu – a vama previše obaveza pomalo rasipa pažnju, pa nije čudo ukoliko u ovom periodu budete imali par propusta ili kašnjenja. Ovo nisu nerešive situacije, ali ipak pokušajte da se fokusirate, najpre na prioritetne obaveze. Sa druge strane gledano – ovo je period kada dobijate povoljne informacije ili najave promena na radnom mestu koje vam odgovaraju. Neki Jarčevi mogu dobiti posebno značajan poslovni projekat. Novac – prilično dobro.

Zdravlje

Stariji mogu imati hroničnih poteškoća. Mlađi – manji pad imuniteta.

VODOLIJA

Hrana

Dobar je momenat da uvedete promene i steknete zdravije navike. Preskakanje obroka i obroci „zbrda-zdola“ čisto da biste utolili glad ne spadaju u ovu kategoriju. Ne zatrpavajte emocije slatkišima.

Ljubav

I posao i obaveze i neke porodične zavrzlame i povremena tenzija oko novca – sve su to usputne stavke koje tu i tamo mogu doneti napetost, ali koje neće imati uticaja na vaš ljubavni život koji je u ovim danima pun dešavanja, dobre energije i pozitivnih iznenađenja. Zajednički trenuci voljene osobe i vas biće obojeni živošću, radošću, lepršavošću, strašću, ljubavlju. Planirajte odmor, putovanje, bitne korake u vašem odnosu – sve to sada možete. Slobodne Vodolije – neko koga poznajete od ranije (to može biti stara simpatija ili bivši partner) može igrom slučaja „svratiti“ u vaš život. Da li ima mogućnosti i za nove ljubavi? Da, itekako!

Posao

Voljni momenat je jak, elana i motiva za posao imate više nego dovoljno – već duže vreme unazad imate snažan poslovni tempo i pregršt dešavanja na dnevnoj bazi, pa ni ova nedelja neće biti drugačija. Sve će funkcionisati kao dobro podmazana mašina, odnosi sa kolegama i saradnicima će biti uz dobru komunikaciju i podržavanje – jedino što bi vam moglo pokvariti sreću jeste talas troškova i izdataka, pa ćete imati utisak da koliko god da zaradite – novac vam samo prođe kroz prste.

Zdravlje

Starije Vodolije mogu imati probleme sa koštano zglobnim sistemom, mlađima – alergije, problemi sa kožom.

RIBE

Hrana

Nervoza jede vas, a vi umesto da pokušate da joj otežate time što ćete se hraniti normalnije, radite na svoju štetu. Potrebni su vam proteini, vitamini, minerali – sve ono što možete naći u „redovnoj“ hrani, a ne onoj brzoj ili slatkišima.

Ljubav

Ljubav, ali I porodični odnosi će vam jednim delom biti izvor radosti I dobre energije, a drugim – izvor briga i nezadovoljstva. Ovih dana imate koktel osećanja i dešavanja, ali ono što je sigurno je da će vam sva ona davati motiv, buditi vas i motivisati – da u lepim situacijama uživate a da one izazovne –rešavate. Komunikacija je sada stavka od izuzetne važnosti između voljene osobe i vas, pa izvolite – ili šapućite na jastuku, ili pravite planove i dogovarajte se. Slobodne Ribe – postoje neki kontakti koji vam prijaju, ali za sada je najbolje da sve to ostane samo u zoni flertovanja i koketiranja. Ne žurite.

Posao

Novac vam dolazi, ali na žalost i odlazi istim tempom – stavka koja tokom ove sedmice “guta” najviše novca jesu porodica, dom I ukućani. Ne troškarite bespotrebno I planirajte kupovine, ali ono što se mora platiti I uložiti – mora se. Poslovno – organizacija obaveza vam ovih dana baš I nije jača strana – ili je obaveza previše ili vi tu nešto ne radite kako treba. Ne ostavljajte one najzahtevnije obaveze za kraj radnog vremena – njih uvek odradite prve, sve ostalo će ići mnogo lakše.

Zdravlje

Može doći do aktivacije hroničnih oboljenja, posebno onih koja se vezuju za vratni i rameni deo kičme, kao i noge. Moguće su povremene alergije.

Povezane vesti