Naime, manekenka potiče iz velike porodice, a nakon tri ćerke, njeni roditelji su dobili sina kog je Sindin otac dugo želeo. Međutim, sa samo tri godine, on je preminuo od leukemije, a porodica se od toga nikad nije oporavila. 

- Nisam sigurna da li su naši roditelji oduvek želeli četvoro dece, ali definitivno su želeli da imaju sina. Moj otac je hteo i četvrto dete i bio je dečak - kazala je proslavljena manekenka u jednom podkastu.

Osim tuge i bola zbog gubitka, Sindi i njene sestre, mučio je osećaj krivice zbog toga što su one ostale žive, a brat preminuo.

- Sve smo osećale krivicu jer smo znale koliko je otac hteo sina, pa smo mislile da bi bilo bolje da je preminula jedna od nas - otvorila je manekenka dušu kao nikada dosad.

Njena majka je tada imala samo 26 godina i nije umela na pravi način da pruži podršku ćerkama u teškom periodu, što je na Sindi ostavio poseban trag.

- Sve što sam želele da čujem bilo je: "Da, mnogo smo tužni jer smo izgubili Džefa, ali srećni smo što imamo tebe". Kada sam se vratila u školu par dana kasnije, niko to nije pominjao. Jedan drug je samo rekao da je to pročitao u novinama - pamti još uvek ova lepotica.