Pojedini ljudi, u želji za boljim seksualnim performansom, okreću se lekovima koji su često neprovereni i mogu negativno uticati na zdravlje. 

Dodatno, u kombinaciji sa alkoholom i brzom hranom, uništavaju krvne sudove, što može dovesti i do smrti. Iako su lekovi za potenciju namenjeni starijoj populaciji, često ih uzimaju i mlađi momci, a detaljnije o ovom problemu, govorio je profesor doktor Aleksandar Milošević, urolog:

- Svi lekovi imaju svoja korisna i negativna dejstva. Svi vazoaktivni lekovi, znači oni koji utiču na naše krvne sudove, a svi ti lekovi za poboljšanje seksualne erekcije imaju taj vazoaktivni efekat, oni šire krvne sudove, da bi mnogo više krvi ušlo u penis, da bi se olakšala erekcija i da bi muškarac bio uspešan. Naravno da to mora da se radi potpuno pod kontrolom stručnog lekara - navodi doktor i dodaje:

- Mogu da dožive vaskularne probleme, infarkt ili smrt, a sa druge strane, mogu na mlade da utiču jako negativno, na njihovu dušu. On im omogućava erekciju, odnos bez emocija, bez erotike i danas to otuđenje, ne ljubavi, bez zaljubljivanja, toga je sve više. To je zloupotreba lekova za mlade, on nije namenjen mladima.

Problem manjka testosterona

- Na manjak testosterona kod mladih muškaraca danas sigurno utiče neaktivnost - kaže doktor i savetuje šetnju, izbegavanje brze hrane, smanjivanje upotrebe lekova.

Koje savete je još imao da podeli, poslušajte u snimku:

Povezane vesti