KAD NE MOŽEŠ DA JE POBEDIŠ, PRIDRUŽI JOJ SE: Ćerka je ređala odeću na stolicu, a potez njenog TATE je oduševio SVE! (VIDEO)
Mnogi bi poželeli živce ovog roditelja.
22.12.2025. 17:00
Za početak, kako biste izbegli pucanje ljuske jaja, koristite ona koja su bila na sobnoj temperaturi.
Ilustracija Foto: Pormezz/Shutterstock
17.1.2025.|17:00
Izvor: Večernji.hr
Ako se jaja teško ljušte, to može ukazivati na njihovu svežinu: starija jaja se lakše ljušte od svežih. Zeleni prsten oko žumanca može biti znak prekuvanosti – skratite vreme kuvanja.
Kuvanje jaja naizgled je jednostavan zadatak, ali postizanje savršene konzistencije žumanca i belanca zahteva preciznost. Bilo da pripremate meko kuvano jaje za doručak ili tvrdo kuvano za salatu, ključno je znati tačno vreme kuvanja za željeni rezultat.
Važna je i priprema pre kuvanja. Izvadite jaja iz frižidera 15-20 minuta pre nego što ih stavite da se kuvaju. Koristite lonac odgovarajuće veličine – jaja ne smeju biti nagurana. Dodajte dovoljno vode da ih prekrije oko 2-3 cm. Možete dodati i prstohvat soli u vodu (što pomaže pri ljuštenju ljuske).
Vreme kuvanja zavisi od toga kakvo jaje želite:
3 minuta – veoma tečno žumance, idealno za umakanje tosta.
4 minuta – kremasto žumance, delimično čvrsto belance.
5 minuta – blago tečno žumance, potpuno čvrsto belance.
9 minuta – potpuno kuvano, ali kremasto žumance.
10-12 minuta – klasično tvrdo kuvano jaje.
Kako da izbegnete pucanje ljuske: koristite jaja sobne temperature. Ako se jaja teško ljušte, to može ukazivati na njihovu svežinu – starija jaja se lakše ljušte od svežih. Zeleni prsten oko žumanca može biti znak prekuvanosti – smanjite vreme kuvanja.
Tvrdo kuvana jaja mogu se čuvati u ljusci do 7 dana u frižideru. Meko kuvana jaja najbolje je pojesti odmah. Pravilno uskladištena kuvana jaja treba držati u zatvorenoj posudi.
Bez obzira na željenu konzistenciju, ključ uspeha leži u preciznom merenju vremena i kontroli temperature vode. Eksperimentišite sa preporučenim vremenima dok ne pronađete svoj savršen način pripreme.
Mnogi bi poželeli živce ovog roditelja.
22.12.2025. 17:00
I dok bogataši ovakve stvari bacaju, drugi ih rado uvrštavaju u svoju svakodnevnicu.
22.12.2025. 15:30
Nema sumnje da će vas njihov odnos načisto oduševiti.
22.12.2025. 14:00
I dok svako godišnje doba ima svoje različite vrline i mane, neki od nas imaju jasnog favorita - a to je možda značajnije nego što mislite.
21.12.2025. 17:00
Iskorišćena kesica čaja uvek završi u kanti za smeće, a nismo ni svesni da od nje još ima koristi.
21.12.2025. 15:00
Ako vaši peškiri imaju miris vlage, ne morate ih bacati jer sirće i soda bikarbona mogu pomoći u brzom uklanjanju buđavih mirisa.
21.12.2025. 9:44
I deca mogu da vam pomognu.
21.12.2025. 9:20
Detinjci, Materice i Oci čine niz veoma radosnih praznika koji se slave u čast jakih porodičnih veza, mira i sloge u kući i međusobnog poštovanja.
21.12.2025. 6:44
Pojedine vaše osobine mogu se povezivati i sa danom vašeg rođenja.
20.12.2025. 17:00
Iako mnogi misle da se u džudou sve svodi na udarce, pevačica Branka Sovrlić ističe da ova veština može da se poredi sa baletom.
22.12.2025. 12:44
Našeg pevača Ćiru je publika zavolela kroz grupu „Ritam srca“, gde je bio gitarista, a kasnije i kao pevača koji je zahvaljujući hitu „Fenomenalno“ ostao upamćen kao – fenomenalni Ćira.
22.12.2025. 12:14
Poznato je da majmuni na Baliju mogu da budu navalentni, ali se ovakvom iskustvu pevačica Marija Šerifović verovatno nije nadala.
22.12.2025. 10:44
Emotivne poruke proslavljenog glumca...
22.12.2025. 10:38
Nastup Stanka Mustafovića Grkosa (54) iz prvog kruga takmičenja “Nikad nije kasno“ izvazvao je lavinu emocija i suza, i prepričavao se dugo među obožavaocima ove emisije.
22.12.2025. 10:25
Bez direktnog plasmana u treći krug "Zvezda Granda" ostale su takmičarke Maša Jovanović iz Đoletovog tima, i Ivona Guberac iz tima Ane Bekute.
21.12.2025. 15:31