MINI BONTON ZA PRAVE KAVALJERE: Evo KAKO pravilno OTVARATI VRATA ženama i još neke (važne) sitnice (VIDEO)
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Za početak, kako biste izbegli pucanje ljuske jaja, koristite ona koja su bila na sobnoj temperaturi.
Ilustracija Foto: Pormezz/Shutterstock
17.1.2025.|17:00
Izvor: Večernji.hr
Ako se jaja teško ljušte, to može ukazivati na njihovu svežinu: starija jaja se lakše ljušte od svežih. Zeleni prsten oko žumanca može biti znak prekuvanosti – skratite vreme kuvanja.
Kuvanje jaja naizgled je jednostavan zadatak, ali postizanje savršene konzistencije žumanca i belanca zahteva preciznost. Bilo da pripremate meko kuvano jaje za doručak ili tvrdo kuvano za salatu, ključno je znati tačno vreme kuvanja za željeni rezultat.
Važna je i priprema pre kuvanja. Izvadite jaja iz frižidera 15-20 minuta pre nego što ih stavite da se kuvaju. Koristite lonac odgovarajuće veličine – jaja ne smeju biti nagurana. Dodajte dovoljno vode da ih prekrije oko 2-3 cm. Možete dodati i prstohvat soli u vodu (što pomaže pri ljuštenju ljuske).
Vreme kuvanja zavisi od toga kakvo jaje želite:
3 minuta – veoma tečno žumance, idealno za umakanje tosta.
4 minuta – kremasto žumance, delimično čvrsto belance.
5 minuta – blago tečno žumance, potpuno čvrsto belance.
9 minuta – potpuno kuvano, ali kremasto žumance.
10-12 minuta – klasično tvrdo kuvano jaje.
Kako da izbegnete pucanje ljuske: koristite jaja sobne temperature. Ako se jaja teško ljušte, to može ukazivati na njihovu svežinu – starija jaja se lakše ljušte od svežih. Zeleni prsten oko žumanca može biti znak prekuvanosti – smanjite vreme kuvanja.
Tvrdo kuvana jaja mogu se čuvati u ljusci do 7 dana u frižideru. Meko kuvana jaja najbolje je pojesti odmah. Pravilno uskladištena kuvana jaja treba držati u zatvorenoj posudi.
Bez obzira na željenu konzistenciju, ključ uspeha leži u preciznom merenju vremena i kontroli temperature vode. Eksperimentišite sa preporučenim vremenima dok ne pronađete svoj savršen način pripreme.
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Ovako nešto biste sigurno voleli da nosite.
4.12.2025. 10:40
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Vavedenje presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. U pravoslavnom kalendaru današnji dan obeležen je crvenim slovom.
4.12.2025. 6:44
Mnogi ljudi su već okitili, dok drugi tek treba da potraže svoju idealnu jelku, što to mogu uraditi i na pijacama.
3.12.2025. 10:40
Ako ste promenili neki podatak u ličnoj karti, pored toga što vašu promenu zna Ministarstvo unutrašnjih poslova, morate obavestiti još neke ustanove, kako ne biste bili u problemu.
3.12.2025. 10:27
Otkrivamo najbolji način za podgrevanje ostataka pice uz koji odmah dobijate hrskavu koricu i sir koji se razvlači, a testo ostaje meko i sočno.
3.12.2025. 9:48
Da je priroda zaista čudesna dokaz je ova planina.
2.12.2025. 17:00
Prirodne lepote i istorija, za mnoge idealan spoj kada su u pitanju putovanja, a Turska nudi upravo ovakve destinacije, skrivene od gužvi, ali vredne posete.
2.12.2025. 15:54
Određeni obični predmeti i radnje kao da se nikada ne pojavljuju u našim snovima, dok npr. leteći slonovi, borbe sa vanzemaljcima ili vožnja motocikala mogu biti deo našeg normalnog repertoara snova.
2.12.2025. 15:00
A šta je mama Gordana otrkila o svom sinu?
4.12.2025. 22:26
Na kratko se vratila u detinjstvo...
4.12.2025. 22:21
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
4.12.2025. 22:14
Marko je otkrio da su u vezi desetak godina i da rade zajedno...
4.12.2025. 22:12
U studio „MasterChef Srbija“ ulaze gosti koji su došli kod Srđana: Mama, devojka i drug.
4.12.2025. 22:10
Sanja iznosi svoje predjelo pred očarane sudije koje u neverici gledaju remek-delo na tanjiru!
4.12.2025. 21:46