KAD NE MOŽEŠ DA JE POBEDIŠ, PRIDRUŽI JOJ SE: Ćerka je ređala odeću na stolicu, a potez njenog TATE je oduševio SVE! (VIDEO)
Mnogi bi poželeli živce ovog roditelja.
22.12.2025. 17:00
Ishrana i kuhinja u 2025. godini postaju nikad kreativniji.
Ilustracija; Foto: bodiaphvideo/Shutterstock
18.1.2025.|15:00
Izvor: Journal.hr
Zakoračili smo u 2025. godinu, a svet gastronomije nastavlja da nas iznenađuje spojem inovacija i povratka korenima. Prema predviđanjima koje je objavio Forbes magazin, očekuju nas uzbudljivi trendovi prema kojima će se oblikovati naša ishrana, tanjiri, kuhinja i, naravno, društvene mreže, piše Journal.hr.
Ishrana i kuhinja u 2025. godini postaju nikad kreativniji. Od renesanse punjene testenine do kreativne upotrebe čaja, evo koji gastro trendovi nas očekuju u narednom periodu.
Renesansa punjene testenine
Dumplings, tortelini, gyoze i srodna jela nisu novost, ali ove godine doživljavaju pravi procvat.
Eksperimentiše se sa neobičnim punjenjima poput batata, oxtail super i egzotičnih začina, dok se oblik i tehnike pripreme prilagođavaju savremenim trendovima. Društvene mreže, posebno TikTok, već su preplavljene kreativnim interpretacijama punjenih testenina koje spajaju tradiciju i modernu gastronomiju.
Vreme za čaj
"Matcha" i "chai" odavno su se ustalili u gastronomskom svetu, ali 2025. godina donosi fokus na druge vrste čajeva poput "Earl Greya", "rooibosa" i cvetnih infuzija od kamilice, cimeta i koprive.
Ove arome pronalaze put do pekarskih proizvoda, koktela, pa čak i slanih jela. Kombinacija zdravlja, ukusa i svestranosti čini čaj idealnim za modernu kuhinju, što ga stavlja u središte pažnje.
Godina lubenice
Lubenica, simbol leta, ove godine izlazi van uobičajenih okvira. Pečena lubenica, kombinacije s feta sirom ili grilovanim halumijem samo su neki od primera kako se ovaj sočni plod prilagođava novim gastronomskim tehnikama.
"Heirloom" sorte lubenica, poput "casabe" i "cucamelona", oduševljavaju svojom raznolikošću i održivošću, dok njihova Instagram privlačnost dodatno povećava popularnost.
Meksička kuhinja u fokusu
Autentična meksička jela, poput "cochinita pibila", salsa negre i atolea, napokon dobijaju zasluženu pažnju.
Njihovi bogati ukusi i prilagodljivost inspiracija su kuvarima širom sveta. Tradicionalna pića poput "café de olla" i "carajillosa", koja su stekla popularnost u 2024. godini, nastavljaju da osvajaju police prodavnica i menije kafića, dok su takosi i buritosi i dalje nezaobilazni u uličnoj gastronomiji.
Hrana za dobro raspoloženje
Kako bi se nosili sa svakodnevnim stresom, potrošači sve više traže namirnice koje podižu raspoloženje.
Biljke poput limunske trave i bergamota, kao i inovativni proizvodi poput čokolade s dimljenom soli i kalabrijskim čilijem, stvaraju savršenu ravnotežu između smirenosti i uzbuđenja.
Mnogi bi poželeli živce ovog roditelja.
22.12.2025. 17:00
I dok bogataši ovakve stvari bacaju, drugi ih rado uvrštavaju u svoju svakodnevnicu.
22.12.2025. 15:30
Nema sumnje da će vas njihov odnos načisto oduševiti.
22.12.2025. 14:00
I dok svako godišnje doba ima svoje različite vrline i mane, neki od nas imaju jasnog favorita - a to je možda značajnije nego što mislite.
21.12.2025. 17:00
Iskorišćena kesica čaja uvek završi u kanti za smeće, a nismo ni svesni da od nje još ima koristi.
21.12.2025. 15:00
Ako vaši peškiri imaju miris vlage, ne morate ih bacati jer sirće i soda bikarbona mogu pomoći u brzom uklanjanju buđavih mirisa.
21.12.2025. 9:44
I deca mogu da vam pomognu.
21.12.2025. 9:20
Detinjci, Materice i Oci čine niz veoma radosnih praznika koji se slave u čast jakih porodičnih veza, mira i sloge u kući i međusobnog poštovanja.
21.12.2025. 6:44
Pojedine vaše osobine mogu se povezivati i sa danom vašeg rođenja.
20.12.2025. 17:00
Iako mnogi misle da se u džudou sve svodi na udarce, pevačica Branka Sovrlić ističe da ova veština može da se poredi sa baletom.
22.12.2025. 12:44
Našeg pevača Ćiru je publika zavolela kroz grupu „Ritam srca“, gde je bio gitarista, a kasnije i kao pevača koji je zahvaljujući hitu „Fenomenalno“ ostao upamćen kao – fenomenalni Ćira.
22.12.2025. 12:14
Poznato je da majmuni na Baliju mogu da budu navalentni, ali se ovakvom iskustvu pevačica Marija Šerifović verovatno nije nadala.
22.12.2025. 10:44
Emotivne poruke proslavljenog glumca...
22.12.2025. 10:38
Nastup Stanka Mustafovića Grkosa (54) iz prvog kruga takmičenja “Nikad nije kasno“ izvazvao je lavinu emocija i suza, i prepričavao se dugo među obožavaocima ove emisije.
22.12.2025. 10:25
Bez direktnog plasmana u treći krug "Zvezda Granda" ostale su takmičarke Maša Jovanović iz Đoletovog tima, i Ivona Guberac iz tima Ane Bekute.
21.12.2025. 15:31