Ne brinite, postoji rešenje! Evo ih sedam zabavnih stvari kojima ćete prekratiti vreme tokom kišnih dana...

Opuštanje u penastoj kupki

Hladni, kišni dani su savršeni za opuštanje u toploj penastoj kupki. Da bi Vam iskustvo bilo što lepše, moraćete da napravite pre svega savršenu atmosferu za nju – upalite nekoliko sveća, vodite računa o mirisima i pustite neku nežnu muziku. Posle toga, sve što treba da uradite je da legnete u kadu, pokrijete se penom i potpuno se opustite! Kiša koja pada vam neće nimalo smetati.

Priprema ukusnog obroka za celu porodicu

Kada napolju pada kiša, verovatno želite da ostanete u kući sa svojom porodicom, zar ne? Pa, to bi bila i odlična prilika da pripremite ukusan obrok za celu porodicu! Uobičajeni, zahtevni tempo svakodnevnice vam verovatno ne ostavlja dovoljno vremena da često pripremate savršene obroke za one koje volite, stoga ugrabite ovu priliku i pokažite vašoj porodici odlično kulinarsko umeće. I upamtite: kuvanje takođe može biti savršen način zabave i za celu porodicu!

Filmski maraton

Priznajte – pokušavate da pogledate sve skorašnje blokbastere već neko vreme, ali jednostavno ne nalazite vremena za to pored svih brojnih obaveza. Kišni dani su savršena prilika da to ostvarite i konačno uživate u opuštajućoj zabavi filmskog maratona. Pripremite kokice, otvorite flašu dobrog vina i pozovite neke prijatelje ukoliko želite da učinite celo ovo iskustvo još uzbudljivijim.

Kuglanje

Da li ste se ikada kuglali? Niste? Onda je vreme da to uradite tokom kišnog dana! Kuglanje je odlična kombinacija zdrave fizičke aktivnosti i mnogo zabave i sigurno će zadovoljiti i one najzahtevnije članove vaše porodice. Samo idite i probajte, videćete kako će proleteti sati dok budete pokušavali da oborite sve čunjeve iznova i iznova.

Ćebe i knjiga

Ponekad se ne isplati pružati otpor lošem vremenu; jednostavno ga treba prigrliti, ušuškati se u toplo ćebe, odabrati udobnu stolicu, zgrabiti zanimljivu knjigu i prepustiti se prelepom svijetu reči. Zvuk kiše u daljini će samo pomoći da se stvori savršena atmosfera. Ko zna – možda uspete i da odmorite uz prijatnu i relaksirajuću dremku od nekih sat il’ dva.

Trening

Svesni smo da bi ste više voleli da budete aktivni svakog dana na svežem vazduhu i tako povedete malo računa o svom zdravlju i opštem blagostanju, ali to jednostavno nekada nije moguće. No, Vaš dnevni trening može biti sproveden kako treba i u kućnim uslovima kada pada kiša. Time ćete ubiti dve muve jednim udarcem, jer ćete uraditi nešto dobro za svoje telo, a takođe ćete i okupirati sebe dok je vreme loše.

Temeljno čišćenje doma

Temeljno čišćenje doma? Mislite da se šalimo? Ne, nikako! Verovatno mislite o ovome kao o mukotrpnoj radnji koju morate da obavite sa vremena na vreme, ali mi znamo da to može biti i zabavno za cijelu porodicu! Trebaće vam nekoliko praktičnih pomagala za čišćenje, živahna muzika i malo pozitivnog duha i bićete spremni da se zabavite na poseban način svaki put kada bude padala kiša.