1. Posni namaz od avokada i integralnog hleba
Sastojci:
- 1 zreo avokado
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- Malo maslinovog ulja
- Integralni hleb ili posne tortilje
- Sveže povrće (paradajz, krastavac, rotkvice)
Priprema:
- Avokado izgnječite viljuškom i pomešajte sa limunovim sokom, maslinovim uljem, soli i biberom.
- Namažite namaz na krišku integralnog hleba.
- Po želji dodajte kriške svežeg povrća na vrh.
2. Proja sa povrćem
Sastojci:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja mineralne vode
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolje ulja
- 1 šaka seckanog spanaća ili blitve
- 1 rendana šargarepa
- So po ukusu
Priprema:
- Pomešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
- Smesu sipajte u nauljen pleh ili kalupe za mafine.
- Peći u rerni na 200 stepeni, oko 25-30 minuta, dok ne porumeni.
3. Posna ovsena kaša sa voćem
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 2 šolje vode ili posnog biljnog mleka (bademovo, sojino)
- 1 kašika meda ili javorovog sirupa
- 1 banana (iseckana)
- Šaka suvog voća (grožđice, brusnice)
- Malo mlevenih lešnika ili badema
Priprema:
- Ovsene pahuljice skuvajte u vodi ili biljnim mleku, uz povremeno mešanje, dok ne omekšaju.
- Dodajte med ili javorov sirup i dobro promešajte.
- Na vrh dodajte voće, suvo voće i orašaste plodove.