Doručak, ručak, večera! 3 POSNA JELA na vodi, koja će vas oduševiti
Ukoliko nemate ideju šta danas da pravite, ova tri recepta će vam dobro doći.
Ilustracija; Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock
14.8.2024.|8:11
Izvor: posnajela.rs
Podeli:
Od 14. do 28. avgusta trajaće Gospojinski post, a mnogi se uvek pitaju šta bi u tom periodu mogli da spremaju od hrane.
Ovaj put vam donosimo predlog za sva tri obroka, doručak, ručak i večeru. Jela su naravno posna, a pripremaju se na vodi.
Doručak - kačamak
Potrebno je:
300 g belog ili žutog kukuruznog brašna,
1/2 litre vode,
so.
Priprema:
Vodu posoliti i pustiti da provri. Kad voda provri, sipati brašno u tankom mlazu i neprekidno mešati.
Dobro skuvan kačamak ne sme da ima grudvice, a kuva se najmanje desetak minuta na jakoj vatri, uz neprekidno mešanje drvenom varjačom.
Može se jesti sam ili kao prilog.
Ilustracija; Foto: Maren Winter/Shutterstock
Ručak - paprike punjene žitom
Potrebno je:
8 paprika,
200 g bukovače,
500 g pšenice,
3 čena belog luka,
100 g paradajza,
300 g praziluka,
pola kašičice slatke paprike,
bosiljak.
Priprema:
Sitno iseckajte praziluk i bukovače, a paradajz isecite na kockice.
Izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa dodajte prethodno skuvano i samleveno žito.
Dodajte začine po ukusu, malo bosiljka i pripremljenom smesom napunite paprike.
Složite ih u pleh za pečenje, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Večera - knedle od krompira
Potrebno je:
500 g krompira,
500 g brašna,
prezle,
so.
Priprema:
Kompir skuvati sa ljuskom, oguliti i propasirati, posoliti i zamesiti sa brašnom.
Dobro izrađeno testo razviti oklagijom, pa ga seći na kvadratiće i spuštati u kipuću slanu vodu.
Knedle su skuvane kada počnu da isplivavaju na površinu.
Valjati ih u prezle i služiti tople same ili kao prilog (sa ribom recimo)
Ove tri navike u roditeljstvu se često pominju kao ključne u dugoročnom razvoju, pa evo na šta bi svaki roditelj trebalo da obrati pažnju kako bi odgajio uspešno, samostalno i snalažljivo dete.
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
Po treći put u "Zvezdama Granda" predstavio se osamnaestogodišnji Damjan Vračar iz Banja Luke, koji je u svojim prethodnim pojavljivanjima ispadao već na sredini takmičenja.
Device danas mogu da na lakši način reše poslovne situacije u svoju korist, Lavovi prave listu prioriteta – a šta je sa ostalim horoskopskim znacima ovog utorka?
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
Njih trojica otkrivaju sve - bez cenzure, bez filtera, samo iskreno, duhovito i sirovo! Svakodnevne probleme pretvaraju u komediju, a smeh je zagaranovan. Gosti: Neša Bridžis, Migel Jaramilo i Srđan Slijepćević.