Naš poznati kuvar Bojan Stanimirović, bio je gost u "Jutru" gde je govorio o najpopularnijim srpskim jelima, naročito onim, kojima su stranci oduševljeni, kao i o novoj sezoni svoje kulinarske emisije.

Na listi magazina "Taste atlas", na prvom mestu se našao Petrovački kulen, za koji Boki ističe da je sasvim opravdano zauzeo to mesto. 

- Glavna stvar je paprika i kvalitet mesa. Za taj Petrovački kulen se koristi cela svinja, za razliku od nekih gde se koristi samo onaj deo buta, suvlji deo. Paprika je autentična za taj region, ide malo soli, to se onda dimi i verujem da je to razlog zbog kojeg je Petrovački kulen poseban - ističe Boki, koji je iskoristio i priliku da najavi novu sezonu svoje emisije "Prokuvaj sa Bokijem":

- Ostalo je još nekoliko epizoda do kraja emitovanja ove sezone, ova sezona je završena, ja sam presrećan i ovim putem pozdravljam sve moje gledaoce, dakle subota u 12, emisija "Prokuvaj sa Bokijem", ali zato sledeće sezone, na jesen, jedno osveženje vezano za moju emisiju, drugačiji studio, drugačiji prostor, malo izmenjen koncept, ali obećavam da će biti i više nego zanimljivo.

Šta je to još zanimljivo Boki podelio sa gledaocima, pogledajte u snimku:

Povezane vesti