Karamel u kornetu ili supa od riblje glave? Ako vam zvuči čudno – to je tek početak! "Galileo" vas vodi na neobično kulinarsko putovanje oko sveta, prateći Sunce i zaustavljajući se kod najbizarnijih užina koje su lokalnim stanovnicima omiljeni specijaliteti. Od opojnog napitka s Fidžija, preko gruzijskog Snickersa do sušenog mesa iz Južne Afrike – svaki zalogaj krije priču. Ko zna, možda se i vi zaljubite u neko jelo koje niste ni smeli da zamislite!

Predstavićemo vam kiri – čudesno drvo koje raste brže od bambusa, veže pet puta više ugljendioksida (CO₂) od obične šume i ne umire ni kada ga posečete! Jedan čovek je odlučio da promeni drvnu industriju Evrope – i uspeo je da uzgoji četvrt miliona stabala na preko 35 plantaža. Kiri drvo ulazi na velika vrata u svet održive budućnosti.

Da li znate koliko zvezdica treba da ima hotel da biste dobili – konac za šivenje? A koliko za papuče? Ili za... kišobran u sobi? Otkrićemo čudnovat svet hotelskih zvezdica – gde dušek mora biti tačno 18 cm, a fen za kosu stiže tek sa tri zvezdice. Neki kriterijumi će vas iznenaditi, neki nasmejati, a neki naterati da sledeći put dobro pogledate – koliko zvezdica zapravo ima vaš hotel. Spoj luksuza, birokratije i potpunih bizarnosti – samo u Galileu!

Povezane vesti