Mala Tomka je rođena u kolima na putu ka bolnici nasred Kadinjače, kada je imala samo šest meseci. Hitno je prebačena na Institut za majku i dete u Beogradu, gde je provela tri meseca u inkubatoru.

Zbog prevremenog rođenja ima problema sa vidom i na jedno oko ne vidi 70 odsto. Majka joj je bila zavisnica od narkotika i napustila ju je odmah po rođenju, a otac je ponekad posećuje. Za majku se ne zna ni da li je živa.

Zbog zakonskih procedura, baka i deka su joj postali hranitelji. Na svake dve godine prolaze hraniteljsku obuku, ali pošto su joj rod primaju samo 50 odsto hraniteljske naknade.

Socijalna radnica, nam je rekla da ni Adžići ni formalno ne žele da zatraže pomoć, iako imaju pravo na to. Tomkino lečenje je skupo, jer je uglavnom po privatnim klinkama u Beogradu.

Deka Radojko je pre nekoliko godina operisao kancer i nije dobro, a baka ima visok šećer. Uprkos svemu, uspevaju da gaje maline, krmače, kokoške, ovce i plastenik. Ništa im nije teško za Tomku! 

Izuzetno je inteligentna i draga devojčica. Voli da crta i nacrtala nam je nekoliko crteža, posebno za našu voditeljku emisije!

Uprkos lošem vidu, zna sve kućne poslove, ali najviše voli životinje i želi da jednog dana bude veterinarka.  
Petar iz Kancelarije za mlade, kaže za Tomku da je super đak i da je svi u školi hvale. Od nedavno ide na folklor u Bajinu Baštu.  

Baku zove mama. Pre nekoliko meseci, saznala je istinu o svom rođenju (o biološkoj majci) i dosta dobro je to podnela.  
Tomka je najveći biser od sve dece.

U ovoj epizodi osim naših majstora, učestvovala je divna lokalna ekipa fasadera i limara. Naši momci su prvi dan skinuli ceo krov, tako da su drugi i treći dan radova limari uradili novi limeni krov i oluke, urađena je fasada, druga privatna firma je napravila septičku jamu. Kuća je bila dosta velika pa su se naši majstori dosta pomučili da je utegnu gipsom izutra, da urade kompletno nove plafone, podove, novo kupatilo i kuhinju. Posebno smo se potrudili oko Tomkine sobe jer je zaista divna devojčica i odličan đak.

Sa školom smo napravili izlet u manastir Raču, obišli Bajinu Baštu, Perućac, obišli jednog slikara i veterinara, jer je Tomkina velika želja da se bavi veterinom i da nauči amaterski da slika.

Jedna divna, topla i poučna emisija, puna prelepe prirode pored Drine, na programu Prve je u sredu, 22. maja u 21.00!