U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji na severu, zapadu i jugozapadu Srbije lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar.

To je saopštio Republički Hidrometeorološki Zavod i najavio da će duvati slab i umeren, severoistočni, istočni i jugoistočni vetar, a temperatura će se kretati od 17 do 34 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno, pa se na širem području grada očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. 

Temperatura će biti u rasponu od 19 do 29 stepeni. 

Na snazi još uvek upozorenje na nepogode

Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmljavinskih nepogoda sa intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom, navodi RHMZ. 

"Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", stoji na sajtu RHMZ.  

Upozorenje za područje Beograda

"Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", navodi RHMZ. 

Povezane vesti