Skoro svaki roditelj, kao i šira porodica, svesni su koliko je očuvati bezbednost deteta takoreći posebna nauka, uz sav trud i nadzor.

O načinima na koji onda to treba raditi, kako bi dete bezbrižno odrastalo, govorile su Nataša Rajić, majka troje dece i Jelena Vasojević iz "Halo bebe".

- Ono je važno, a negde mislim najteže u suštini jeste naći balans, kako sačuvati dete, a ne stvoriti neki zaštitni balon, koji će čuvati dete od svega i kako naučiti pre svega kao roditelj, da stvorimo tu bezbednu sredinu. A s druge strane kako dete odrasta, kako i njega naučiti, da se čuva od nekih situacija, kako da reaguje. Ono što mi radimo, pre svega pružamo podršku roditeljima da ne dođe do toga, a onda kada se to desi, kako pravovremeno i tačno da reaguju - ističe Jelena i dodajte da bi roditelji generalno, kada se nalaze u nekom prostoru sa detetom, jednostavno trebalo da "skeniraju" taj prostor pogledom, uoče šta je nebezbedno i sklone dete od toga, sa čim se Nataša i složila, pa dodala da je čula razne priče kako je dete popilo esenciju, deterdžent i da bi takve stvari trebalo da se drže van domašaja deteta, kao i da, kada odlaze kod prijatelja, pogleda potencijalne opasnosti poput stepenica i oštrih predmeta. 

Ipak, da se razne situacije dešavaju, uprkos oprezu, Nataša je potvrdila i kroz svoj primer:

- Za Uskrs, kod mojih roditelja na selu, peklo se jagnje, svi smo tu bili, nas 10-ak po dvorištu. Momenat gde se moj suprug samo okrenuo dok je pazio Dunju, to je izgledalo kao na filmu, ona je krenula da trči ka tom jagnjetu i tom žaru. Ja sam je u poslednjoj sekundi sklonila, mislim da je upala, da bi povrede bile strašne. Pošto smo bili na selu, nijedan veći medicinski centar nam nije bio blizu. Posle me je strah baš dugo držao.

Koje su to najčešće nezgode koje se dešavaju sa malom decom i o čemu su još gosti razgovarali, pogledajte u snimku: