Sastojci:

- 2-3 srednje cvekle

- 50 g oraha

- 150 g krem sira

- 50 g parmezana

- 1 beli tartuf (ili tartuf u prahu)

- 1 crni tartuf (ili tartuf u prahu)

- 50 g putera

- 400 ml pavlake za kuvanje

- 1 limeta

- 1 veza peršuna

- 1 list ili 1 kašičica želatina

- Maslinovo ulje

- So i biber po ukusu

Priprema:

1. Kuvanje cvekle:

- Operite cveklu i skuvajte je u vodi dok ne postane mekana (oko 45 minuta do 1 sat, zavisno od veličine).

2. Priprema kreme od tartufa:

- Ugrejte pavlaku za kuvanje na laganoj vatri i dodajte izrendani beli tartuf. Kuvajte dok pavlaka ne poprimi aromu tartufa (oko 5 minuta). Dodajte želatin (pripremljen prema uputstvu) i mešajte dok se ne rastopi. Procedite pavlaku kroz cediljku i sipajte u ISI bocu (ako je nemate, možete koristiti i običan poslužitelj). Ostavite da se hladi u frižideru.

3. Punjenje za raviole:

- U posudi pomešajte krem sir, mlevene orahe, rendani parmezan, seckani peršun, maslinovo ulje, so i biber. Dobro sjedinite sve sastojke.

4. Priprema cvekle za raviole:

- Kada se cvekla skuva i ohladi, oljuštite je i isecite na tanke kolutove. Stavite kolutove na plastičnu foliju kako se ne bi osušili.

5. Punjenje raviola:

- Stavite malo punjenja između dva koluta cvekle, pažljivo pritisnite ivice da se zalepi, a po potrebi pospite malo brašna kako bi se lakše spojilo.

6. Prženje raviola:

- Na tiganju istopite puter i rendani beli tartuf i kratko sotirajte pripremljene raviole

7. Serviranje:

- Servirajte raviole na tanjir, prelijte ih kremom od pavlake i belog tartufa iz ISI boce, i na kraju narendajte crne tartufe preko svega.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31