WEB TV specijali

Institut - Sreda, 73. epizoda - Neslavna veridba

Dok se Sofija u kući svoje majke sprema za veridbu sa Hovanskim, učenice uzbuđeno razgovaraju o narednom času jezika. One se plaše loših ocena jer je tema zahtevna. Međutim, na času se dešava nešto nepredvidljivo. Učitelj je ozbiljno povredio ruku iglom koju je Kutajsova zabola u pokazivač.
12.10.2016. - 11:30h

Devojke traže od Kutajsove da sama prizna gospođici Štolc šta je uradila, ali se Maša opire i ne želi to da uradi. Ona je uverena da je ni druge devojke neće odati.
Za to vreme, Asja dežura pored postelje Voroncova. Grofova žena pokušava da je navede da postane njen saveznik. Asja je očarana Ninom i ne vidi da je iskorišćavaju. Asja je Nini potrebna samo da bi od nje dobijala informacije o Đovaniju, koji na Institutu drži časove plesa. Nina i Žuli žele da mu se osvete.

Ahmet – paša i Jusuf – paša nagovaraju Markina da im omogući da razgovaraju sa Mirjam. Markin, koristeći svoj položaj muža madam Sokolove, odvodi Jusuf – pašu na Institut gde se paša sastaje sa princezom. Mirjam nije shvatila prevaru Jusuf – paše, koji se predstavio kao prijatelj njenog pokojnog oca, pa je počela da priča o grofu Voroncovu koji je i dalje bez svesti. Tako su Turci i saznali informacije o čoveku kojem je Adil – paša na samrti mogao odati svoju tajnu. Oni odlučuju da nađu i ubiju Voroncova.

Za to vreme, uski krug zvanica slavi veridbu Hovanskog i Sofije. Knez smatra da je afera sa ženidbom uspela. Međutim, kod njega neočekivano dolazi vikont i stavlja mu do znanja da su mu poznati detalji priče o nasledstvu Gorčakove. Hovanski jedva uspeva da nađe snagu da ne pokaže koliko je uplašen. Nakon što je prošla svečanost, Hovanski odlazi kod Markina kog planira da povuče za sobom u zatvor, ako se sazna istina.

Sokolova i Sofija se vraćaju sa veridbe i saznaju daje učitelj jezika na samrti.