DOKUMENTARNI FILM O VELIKOJ BALKANSKOJ ZVEZDI U NEDELJU, 28. JANUARA U 18.50

"Jedini": Sećanje na Tošeta

U nedelju 28. januara u 18.50 na programu Prve televizije biće emitovan dokumentarni film o velikoj balkanskoj zvezdi - Tošetu Proeskom. Šesnaest godina prošlo je od tragične smrti muzičke legende, Tošeta Proeskog, koji bi 25. januara proslavio 43. rođendan.

Foto: Prva
Foto: Prva
.

Za 26 godina života i 15 godina karijere ostavio je iza sebe veliki broj hitova, muzičkih nagrada i koncerata. Ipak, na dan kada je tragično izgubio život region nije plakao samo zato što je otišao veliki muzičar, već i veliki čovek.

Tošetov doprinos nije bio samo muzički - njegov altruizam, humanitarni rad i ljubav prema životu i ljudima su ono po čemu ga ljudi i pamte. O tome najbolje svedoče njegova porodica, prijatelji iz detinjstva, ali i rodno Kruševo u kom od tog 16. oktobra 2007. kao da je vreme stalo.

Njegovi saradnici pamte njegov izvanredan talenat, prijatelji vedar duh, a porodica najboljeg sina, brata i ujaka. Svi oni sa nama su podelili uspomene i sećanja zabeležena slikama i snimcima dugo čuvanim samo za njih. U prvom dokumentarnom filmu o Tošetu Proeskom svoja sećanja iznose i Toni Cetinski, Biljana Krstić, Jelena Tomašević, Bojan Marović, Ognen Nedelkovski i drugi.

Premijera filma o sjajnom pevaču biće održana 26. januara u njegovom rodnom Kruševu, a televizijska premijera Prvoj televiziji u nedelju 28. januara u 18.50.

Autorka filma je Katarina Milovanović, snimatelj Srđan Preradović i montažer Nikola Uspenski, koji su deo ekipe emisije "Ekploziv".

strana 1 od 2 idi na stranu