SUBOTOM U 07.00

Plodovi

Popularna emisija bavi se aktuelnim poljoprivrednim temama.

.

Nova sezona emisije "Plodovi" počela je 10. septembra u 07.00 na Prvoj televiziji i u prvoj epizodi istražuje kakve kapacitete Srbija ima za nova tržišta vina i pravi osvrt na sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana”. Ovaj važan događaj okupio je više od 350 izlagača i preko 30.000 posetilaca iz zemlje i okruženja. Vina iz Srbije i regiona, koja su predstavljena biće distribuirana u Japan, Ameriku, Rusiju, Kinu, pošto su sa distributerima iz tih zemalja potpisani ugovori.

Proizvođači su mogli da se sretnu, podele iskustva i umreže sa distributerima i predstavnicima komplementarnih industrija. Mnogi sastanci su potvrdili zainteresovanost kupaca za domaća vina, a izlagači, posetioci i kupci odlaze zadovoljni. Da li bi Srbija, Severna Makedonija i Albanije, mogle da postanu vinska regija, poput Toskane i Burgundije? Da li se šire polja pod vinovom lozom u Srbiji i koje su to naše autohtone sorte? Gde se u region piju najbolja vina? Gost emisije je jedan od najboljih somelijera u Srbiji Marko Krstić.

Reporteri emisije “Plodovi” obišli su i Valjevo, opštinu koja se našlo na mapi vinskih puteva, zahvaljujući entuzijazmu i upornom radu nekolicine ljudi.

Zoran Maksimović, foto: Prva TV
Zoran Maksimović, foto: Prva TV
.

.

O EMISIJI

Receptura, saveti, informacije, primeri dobre prakse su sastavni deo emisije, koja je uobličena perom mladog i iskusnog novinarskog tima.

“Kako da ostvarite visok prinos, dobijete ukusne i sočne plodove, pronađete računicu u proizvodnji mleka i rešite krucijalni problem plasmana robe na tržištu? Pitanja na koja mnoge emisije ne daju potpune odgovore i teme koje nisu zastupljene u onoj meri koje su potrebne našem seljaku. Nastojaćemo i dalje da utičemo na unapređenje standarda poljoprivrednih proizvođača prezentujući potencijale novih tehnologija, moderne organizacije poslovanja, kao i brojnih projekata pogodnih za male farmere. Verujem da će ova emisija i dalje biti najgledanija u svom terminu i toj oblasti, kako je bilo do sada”, kaže Zoran Maksimović, domaćin emisije.

Od ravne i rodne Vojvodine, preko brdovitih predela Šumadije i juga i istoka, do nepregledne Pešterske visoravni na zapadu raspoređeni su reporteri Prve televizije. Ovo je retka agro emisija koja zaviri u svaki kraj, zemlje seljaka, Srbije.

Sve ono što do sada niste imali priliku da čujete ili niste bili zadovoljni odgovorom, moći ćete da čujete iz više uglova na jednom mestu. Receptura, saveti, informacije, primeri dobre prakse će biti sastavni deo emisije, koji će biti uobličena perom mladog i iskusnog novinarskog tima.

Kako da ostvarite visok prinos, dobijete ukusne i sočne plodove, pronađete računicu u proizvodnji mleka i rešite krucijalni problem plasmana robe na tržištu? Pitanja na koja mnoge emisije ne daju potpune odgovore i teme koje nisu zastupljene u onoj meri koje su potrebne našem seljaku.