Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

21. 09. 2017. 15:00   >>  12:54

Ovo su GREŠKE koje činite prilikom korišćenja TAMPONA i odmah morate prestati, inače...

Činimo ih verovatno svi jednom mesečno, ali srećom greške nisu nepopravljive. Važno je samo da ih uvidite i sprečite, kako ne bi došlo do kasnijih ozbiljnijih zdravstvenih problema.

1. Tampon ne možete gurnuti predaleko, a ne smete ni previše plitko,  već baš onako da vam bude prijatno. Osetićete kada je dosta,

2. Koristite samo jednu vrstu tampona. Iako nije česta pojava, sindrom toksičnog šoka je i te kako moguć i vrlo opasan. Tamponi koji imaju mogućnost upijanja velike količine tečnosti upravo su oni od najveće opasnosti. Zato se savetuje da se oni koriste samo kada je to zaista neophodno (prvi, drugi dan menstruacije).

3. Menjajte tampone na četiri do osam sati, savetuje portal cosmopolitan.hr. Vlažan tampon stvara savršenu toplu i udobnu atmosferu za rast bakerija, time povećavajući rizik od sindroma toksičnog šoka.

4. Ne koristite tampon nikada poslednji dan menstruacije! Vađenje suvog tampona iz suve vagine može biti prilično neprijatno, pa bi najbolje bilo da to izbegnete.

5. Menjajte tampon nakon svakog odlaska u toalet! Ako se bilo kakva bakterija uhvati za končić tampon, to bi bilo opasno za vašu vaginalnu zonu. Zato, koliko god tampon bio maksimalno neiskorišćen, zamenite ga novim nakon svakog odlaska u toalet.

6. Takođe, posle svakog plivanja u bazenu, važno je da promenite tampon, jer se na končiću nalaze ostaci hlora, slane vode ili bakterija koji mogu izazvati iritacije u genitalnom području.

Pratite nas i na Viberu!

Tagovi
0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari