Priveden čovek jer je vozio POD DEJSTVOM ALKOHOLA, a zapravo njegovo TELO SAMO PROIZVODI ALKOHOL - šta ABS sindrom predstavlja?

Vozač čije telo samostalno samostalno proizvodi alkohol oslobođen je optužbe za vožnju u pijanom stanju na sudu u Belgiji. Ustanovljeno je da on ima tzv. ABS sindrom. Šta je to, kako možemo da proverimo da li imamo ovaj sindrom, ovoga "Jutra" nam je objasnio toksikolog Radomir Kovačević.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"Ovako nešto mi nikada nije palo na pamet. A ovo jeste vrlo ozbiljna stvar. I ovde moramo da istaknemo dva aspekta odmah na početku - kliničko-toksikološki i pravni aspekt", ističe dr Kovačević i u nastavku pojašnjava sam naziv sindroma.

"ABS sindrom, to su inicijali od amnionskih brida, i postoji to da organizam stvara alkohol. Postoji ta bakterijska flora u digestivnom traktu", ističe dr Kovačević i dodaje da lekari u našoj zemlji znaju za ovaj sindrom, ali su ga oduvek zanemarivali.

Najvažnija stvar je dokazati to organizmu, zbog čega je potrebna oprema. Za to služi hromatograf i ostali savremeni aparati, a kako izgleda testiranje i koliko je ovaj sindrom ozbiljan, detaljnije je objasnio toksikolog u nastavku: