Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Zdravlje

09. 08. 2018. 09:00   >>  08:36

Gotovo svi prave ovu grešku posle tuširanja, a zbog nje dobijamo gljivične infekcije

Jeste da tuširanjem otklanjamo nečistoću i bakterije i tako se štitimo od potencijalnih infekcija, ali neke navike nakon tuširanja mogu ugroziti zdravlje.

Da li i kod vas to izgleda ovako: Izađete iz kade, površno se obrišete peškirom, obučete se i nastavljate da obavljate aktivnosti kao i pre tuširanja?

Upravo ta navika – oblačenje odeće pre nego što smo se osušili nije dobra ideja, jer ona ugrožava zdravlje vagine.

"Oblačenje donjeg veša na još uvek vlažno intimno područje, pogodno je za formiranje gljivične infekcije, jer gljivice rastu na vlažnim mestima. I upravo zbog toga do infekcija čećše dolazi tokom leta, kada se žene dovoljno detaljno ne obrišu nakon tuširanja", objašnjava dr Džejson Džejms iz ginekološkog centra u Majamiju.

"Toplina, vlaga i trenje mogu dovesti do iritacije i potencijalne promene pH vrednosti, što povećava šanse za preteran rast gljivica i može prerasti u kliničku infekciju".

Kako sprečiti?

Ako ste u haosu i odmah nakon tuširanja morate napustiti stan, onda vam savetujemo da prvo obučete grudnjak i majicu, pa tek onda donji deo veša, kako bi vagina mogla da se osuši.

Takođe, koristite samo pamučno rublje jer ono štiti od vlage i zbog svoje prijatnosti ne izaziva iritaciju kože, piše net.hr.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari