Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Kulinarske tajne

15. 10. 2017. 08:30   >>  08:39

Nemate mikser, treba vam šlag? Imamo rešenje za vas i traje 45 sekundi!

Pokvario vam se mikser, a treba vam šlag? Nikakav problem!

Potrebno vam je:
- Velika tegla
- 2 dl slatke pavlake
Postupak:
Dobro rashlađenu slatku pavlaku izlijte u čistu i suvu staklenu teglu.
Teglu dobro zatvorite i počnite da je tresete što jače i brže.
Tresite je oko 45 sekundi i to bez pauze.
Kada je otvorite videćete da ste dobili kremasti šlag kao desert ili prilog uz kolač.

Pratite nas i na Viberu!

Savet:
- Ako želite da šlag ima laganu aromu, u pavlaku dodajte malo ekstrakta vanile i kašičicu šećera u prahu te zatim krenite da tresete teglu.
- Za jači efekt, teglu pre korištenja stavite na 10 minuta u zamrzivač pa je potom napunite slatkom pavlakom i tresite.
- Ako želite da dobijete vrlo gusti, čvrsti i kompaktniji šlag koji se dodaje u smesu za kolače, teglu tresite nekoliko minuta, odnosno dok ne dobijete željenu gustoću.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari