“METLA SALATA” čisti organizam očas posla, a veoma se jednostavno priprema

Ovu salatu zovu metla ili četka jer ima sklonost da očisti telo od masnoća.

Izvor: Krstarica/D. R.  |  
Foto: Nina Firsova/Shuttrstock
Foto: Nina Firsova/Shuttrstock
.

Zdravlje zahteva odricanje od loše hrane. Kada osetite da ste preterali sa masnom, začinjenom i slanom hranom, napravite presek i priuštite sebi porciju salate koju zovu metla, jer ima sklonost da očisti creva iznutra.

Potrebno vam je: kupus, cvekla, šargarepa, začinsko bilje, limunov sok i ulje.

Priprema:

Narendajte kupus, cveklu i šargarepu u odnosu: 3:1:1. Dodajte začinsko bilje po svom ukusu (mirođija, peršun, celer). Izgnječite povrće da pusti sok. Dodajte malo limunovog soka. Po želji, za postizanje pikantnosti, salati možete dodati izgnječen čen belog luka. Začinite manjom količinom biljnog ulja (posebno se preporučuje laneno ili maslinovo).

Salatu je nepotrebno soliti. Ako se ne možete odreći slankastog ukusa, koristite soja sos, koji sadrži popriličnu količinu soli i poboljšava ukus hrane, a ima visoko nutritivne vrednosti i nije štetan po zdravlje.