Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Životne priče

06. 09. 2017. 16:00   >>  15:00

Ispovest žene čiji je suprug odjednom promenio pol: Odavno sam otkrila da on nosi moje haljine, ali jednostavno sam želela da ostane muško!

Kristin (41) i Fred (44) Koleir s početka su izgledali kao običan zaljubljeni bračni par. Mislila je da svog supruga zna „kao svoj džep“, ali onda je Fred došao jednog dana i saopštio joj da želi da promeni pol...

Iako njihovom braku nije bilo spasa, iz neočekivanog spleta životnih okolnosti razvilo se predivno prijateljstvo.

Tada 32-godišnja Kristin vodila je sasvim lep i skladan porodični život. Njeni sinovi Sem i Trin bili su srećni i zdravi, a suprug Fred  oslonac u svim životnim nedaćama.

Par se upoznao kad je Kristin imala samo 18 godina, a nakon samo tri meseca su se verili i krajem leta uplovili u bračnu luku. Započeli su uspešne karijere, a uskoro je usledilo prvo dete. Sledećih nekoliko godina vodili su savršen život.

Sve se promenilo 2005. godine kad je Kristin rodila drugo dete. Otišla je sa novorođenčetom i Semom (2) kod svoje majke kako bi provela malo vremena s njom. Kad je jednog podneva zazvonio telefon, Kristin je s uzbuđenjem podigla slušalicu, jedva čekajući da ispriča Fredu šta su dečaci radili proteklih dana. Dočekao ju je hladan tuš. Fred joj je rekao da mora da počne da nosi žensku odeću. Nije mogao da joj objasni zbog čega, ali je znao da nije reč o još jednoj fazi u životu.

"Činjenica je da je bilo nekih stvari u prošlosti koje sam ignorisala. Ono kad mi je Fred jednom dao moju najdražu crvenu haljinu koja je iz nekog neobjašnjivog razloga bila poderana, ono kad je moj negliže smrdeo na muški znoj... Nisam htela da okrivim Freda, radije sam ignorisala jasne znakove da je nesrećan, ali htela sam da Fred bude Fred“, kaže Kristin.

"Fred mi je rekao da ne može više da se pretvara. Znala sam da više "nema povratka na staro“.

Nakon tog telefonskog poziva njen život se okrenuo naglavačke. Rekla je Fredu da ga voli i uveravala ga da će nešto smisliti, ali u tom trenutku nije znala šta dalje niti kako majci da objasni šta je upravo saznala. Žurno se vratila kući kako bi sa njim razgovaraala u četiri oka. Fred joj je priznao da je, dok su oni bili kod bake, svakodnevno nosio žensku odeću. Par se na kraju dogovorio da će Fredove novootkrivene sklonosti držati u tajnosti, piše 24sata.hr.

"Osećala sam se užasnuto i usamljeno. Želela sam da zadržim sliku naše savršene porodice. Imala sam osećaj da moj suprug čini nešto grozno našoj porodici i nisam razumela zašto to radi. Strahovala sam da u njegovom svetu nema mesta za mene. Rekao mi je da mu je žao, ali da je žena u njemu predugo zaključana i da će umreti ako je ne oslobodi. Postao je suicidan“, kaže Kristin.

Pratite nas i na Viberu!

U julu 2006. godine Fred je rekao Kristin da je pokušao da bude muškarac, otac, suprug, ali da dosad nikad nije bio ono što zapravo jeste. Kristin je shvatila da mora da ga podrži.

"Sviđalo mi se da budem žensko u našoj vezi, nisam htela da to Fred postane. Možda nisam znala ko je osoba za koju sam se udala, ali znala sam da ga i dalje volim. Bilo je jasno da naš brak ne može opstati, ali volela sam ga dovoljno da poštujem njegovu želju da bude ono što jeste, makar mi je srce bilo slomljeno“, objašnjava.

Odlučila je pomoć i utehu da pronađe u bespućima interneta gde je naletela na jednu grupu podrške za sve one koji se nalaze u istoj situaciji. Fredu je dijagnosikovana polna disforija i njegov savetnik je zaključio da bi potpuna tranzicija bila najbolja za njegovo mentalno i emocionalno zdravlje. Za razliku od Freda, njegova ženska verzija - Seda - bila je potpuno drugačija. Seda je bila društvena, nikad depresivna, puna samopouzdanja. Deci su odlučili da kažu istinu kad su napunili šest, odnosno četiri godine. Dečaci su počeli da ga zovu Medi, umesto tata (engl. daddy).

I dok je Kristin uživala u Fredovom društvu, njihov ljubavni život je patio. Seda se premestila u dnevni boravak, a Kristin je ostala u spavaćoj sobi. S vremenom su skupili hrabrosti i rekli prijateljima za Fredov novi život. Iznenadili su se kako su vest svi dobro prihvatili.

Fred je 2013. otišao na operaciju promene pola. Godinu dana kasnije, Kristin je preko interneta upoznala Ričarda Bartleta. Iako se bojala da će situacija biti nezgodna zbog Freda, dvojica muškaraca su se brzo složila i sprijateljila. Ričard se uselio kod Kristin i Sede 2015. godine. Ova nekonvencionalna porodica sada vikende provodi u zajedničkim druženjima, odlascima u restorane i koncerte. Ričard je profesionalni kuvar i gotovo svaku večer kuva za ovu veliku porodicu.

"Ričardu odajemo počast na Dan očeva, a on sa dečacima priprema ručak za mene i Sedu na Dan Majki. Seda nas je naučila da prihvatimo ljude koje volimo onakvima kakvi stvarno jesu, čak i onda kada se to ne uklapa u naše planove. Izgubila sam muža, ali dobila sam mnogo više", kaže Kristin.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari