Bila je to 2010. godina kada je 14-godišnja devojčica Džesika Delgadiljo nestala bez traga i glasa dok se vraćala kući iz škole.

Roditelji su sutradan alarmirali policiju i prevrnut je "svaki kamen" kako bi se nestalo dete našlo. Ali meseci su prolazili, a nije bilo nikakvog pomaka. Sve što su radili da bi našli devojčicu bilo je uzaludno.

Policija je tada izjavila: "Ne znamo šta joj se dogodilo".

Ali istraga je nastavljena i lik Džesike Delgadiljo obišao je Ameriku kroz letke, bilborde i reklame, a sve sa svrhom da bi se dete našlo.

Džesika nije bila problematično dete. Nije bežala od kuće, nije prijavljivala nasilje ili zlostavljanje, nije bila u depresiji i nije imala nikakav sukob sa vlastima, porodicom ili prijateljima.

Da je pobegla, računali su - vratila bi se za nedelju ili dve dana. Međutim, ništa.

"Nje nema već šest meseci i mi nismo dobili nikakvu informaciju o njom," rekla je tada policija aludirajući da je Džesika jednostavno "propala u zemlju".

Ipak, 2023. godine policijska uprava osniva "Jedinicu za hladne slučajeve" koja ponovo pokreće istragu o nestalim slučajevima koji nikad nisu pronađeni.

Policija je ponovo pogledala sve dokaze, ažurirala stare informacije i detalje nestanka objavila po društvenim mrežama, da bi 2. novembra 2023. godine dobili poziv.

Žena s druge strane "žice" rekla je "Ja sam Dežsika Delgadiljo, živa sam".

Rekla je da zna da je prijavljen nestanak, a policija je uzela DNK od nje kojim je utvrđeno da je ona zaista nestala Džesika.

Međutim, davno izgubljena devojčica imala je jedan uslov: "Detalje mog nestanka ne smete objaviti nigde."

Tako da je njen misteriozni nestanak pao u senku još misterioznijeg povratka. Ne zna se da li se Džesika javila roditeljima, ali se zna da je živa i zdrava i da živi "na sasvim drugoj strani zemlje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.