Otac devojčice stradale u "Ribnikaru" povodom revije posvećene ćerki: FIZIČKA SMRT NIJE KRAJ, verujem da nas Angelina gleda, srećna je i ponosna na ono što radimo

"Angelinina haljina" je revija koja je prikazana na ovogodišnjoj Beogradskoj nedelji mode. Revija je ispraćena ovacijama, ali i suzama i najčistijim emocijama publike, i tim povodom gosti "Jutra" bili su Anđelko i Marija Aćimović, otac i sestra ubijene devojčice Angeline, koja je u maju prošle godine stradala u školi "Vladislav Ribnikar".

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Bila je izuzetno talentovana, izradila je brojne crteže haljina sa idejom da jednoga dana postane modna dizajnerka. U čast njenoj ljubavi prema modi, Angelinina porodica je odlučila da njene skice pretoči u reviju.

"Veliki je izazov tugu i bol pretočiti u ponos", rekao je Angelinin tata kada je pričao o reviji i dodao:

"Emocije su obuhvatile sve nas, i učesnike revije i nas, porodicu. Ta emocija je teško opisiva, doživljavamo je kao nešto između tuge i ponosa, u nekom stalnom ushićenju, da li je moguće da jedna slobodna mašta kao što je Angelinina ima svoju reviju na najvišem nivou", kaže Anđelko i dodaje:

"Vrlo je teško transformisati bol u neko drugo osećanje. Tuga je uvek prisutna, ne možete zaboraviti ono što vam je najdraže otišlo. Verujem da fizička smrt nije kraj i verujem da ona zaista postoji i da nas gleda i da nam daje snagu, šalje nam ljude u ovom svemu pomažu. Trudićemo se da zaslužimo i da se sa njom sretnemo u tom uverenju".

Posle Beogradske nedelje mode gde su dizajneri oživeli Angelinine crteže, otac Anđelko je najavio otvaranje škole za sve devojčice koje sanjaju da jednoga dana postanu modne dizajnerke.

"Ta pomoć drugoj deci i kada ste okruženi decom i njihovom radošću, naravno da bar trenutno zaboravljate na ono što vas stalno obuhvata. Verujemo da je ona srećna i da je ponosna kada vidi šta mi radimo. Mi smo u obavezi to da radimo. Imamo još planova i uspećemo", nagoveštava otac.

Kako je pamti sestra Marija, i koje emocije su svi zajedno osećali dok su šetali pistom i koji deo tokom revije je porodici Aćimović bio najteži, pričali su Angelinini otac i sestra u nastavku: