Glumica Đina Dejvis, izazvala je veliku pažnju svojim retkim pojavljivanjem u kombinaciji koja je isticala figuru, dok je nedavno u Las Vegasu primila priznanje Viola Dejvis Tejlblezer na dodeli nagrada za dostignuća na velikom platnu tokom Sinemakon festivala.

Događaj se može pohvaliti da je "osmišljen da istakne dostignuća i sjajan rad glumaca, glumica i filmskih stvaralaca, nagrade daju priliku globalnoj industriji pozorišnih prikaza da se zahvale što su najbolje u filmskom stvaralaštvu doveli na svoje ekrane.

Đina Dejvis važi za jednu od najinteligentnijih glumica, jer je već godinama pripadnica Mensa organizacije.

Ona je u početku imala velikih problema da pronađe srodnu dušu, ističući da je muškarci nisu ranije ni primećivali.

"Momci nisu hteli ni da me pogledaju. Prvi put me je jedan dečko pozvao na sastanak tek u trećem razredu srednje škole i tada sam pomislila: "To je to, sad ću početi da izlazim". Ali više niko nije želeo da izađe sa mnom, ni taj dečko, ni bilo ko drugi", govorila je glumica o svom srednjoškolskom periodu u Švedskoj, za medije jednom prilikom, istakavši svoju visinu kao glavni razlog.

Ona je savladala švedski jezik vrlo lako, a kako i ne bi, kada već važi za najinteligentniju ženu Holivuda.

Njen put nije uopšte bio lak. Tokom studija glume na Bostonskom univerzitetu, Đina je morala da radi kao konobarica i prodavačica, a tek kasnije je počela kao manekenka, gde joj je pomogla činjenica da pored visokog IQ-a, ima i telesnu visinu.

Jednom je dobila priliku da bude jedan od modela za modnu kampanju Viktorijas Sikret brenda donjeg veša. U toj kampanji je primetio reditelj Sidni Polak, gde je dobila ulogu za film "Tutsi", i od tada kreće njen uspon.

Đina se udavala četiri puta. Sa njenim poslednjim suprugom, iransko-američkim plastičnim hirurgom Rezom Jarahijem, ima četvoro dece, a poslednje je rodila u svojoj 48.godini.

Ona je u njemu prepoznala jedinu osobu koja bi bila sposobna da bude otac njene dece, ali je njihova ljubav okončana 2017.godine.

Oni nisu zvanično bili u braku, tako da nije bilo ni zvaničnog razvoda ni brakorazvodne parnice. Prvi suprug Ričard Emolo bio je ugostitelj, dok su Džef Goldblum i Reni Harlin bili obojica glumci i filmski producenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.