NAŠ VODITELJ iz saune istrčao NA SNEG, a onda poželeo da PLIVA U LEDENOJ VODI: Hteo sam nešto da se junačim i oni mi organizovali - Ajoj, sve peče!

Od kako je stigao u Sibir, Radovan Kovač uskakao je iz avanture u avanturu, a sada je konačno došao trenutak i da se okupa. Prvi put posle pet dana, to će učiniti u tzv. banji koja se nalazi u okviru Ljudmilinog domaćinstva.

Izvor: Prva  |  
.

- Svaka porodica koja živi ovakvim načinom života ima svoju banju. Prvo naprave kuću, a zatim banju, s obzirom na to da u kući nemaju toalet. Banja im služi za kupanje i za uživanje i ja ću konačno, nakon pet dana boravka ovde imati mogućnost da se okupam.

Nakon što je gledaocima demonstrirao kako se banja koristi, Radovan je pogledao kroz prozor i odlučio da sve uradi kako tradicija nalaže - iz saune je istrčao pravo na sneg, a napolju je u tom trenutku bilo više od -20 stepeni Celzijusa. Našem hrabrom avanturisti, ali i snimatelju ovo banjanje nije teško palo, pa su čitav proces ponovili čak dva puta.

.

Ipak, sutradan je došlo vreme za rastanak sa Ljudmilom i njenom porodicom, jer ih je put vodio dalje u Surgut, glavni grad hanti-mansijske regije, gde je Radovana dočekalo posebno izennađenje.

"Ja sam hteo nešto da se junačim i oni mi to organizovali", rekao je kratko, zamišljeno gledajući u improvizovani bazen okovan ledom. Napolju je -11, a temperatura vode je između jednog i dva stepena.

Radovan posetio Sibir - domaćini mu priredili obred "okurivanje", jeo zaleđenu sirovu ribu, a do prvih komšija se vozio sankama koje vuku irvasi i to 20 kilometara!

.

Pokušavajući da se osokoli za ovaj ledeni izazov, voditelj je momentalno pitao Alfiju, ženu koja će biti njegov saborac u ledenom bazenu - da li je plivanje koje ih očekuje opasno!?

Nakon svih neophodnih informacija koje je dobio, ali i nakon njenog predloga da u vodu uđu zajedno, Radovan započinje sa pripremnim vežbama.

"Ajoj, ajoj, sve peče... Kao da su mi se u dlanove zaboli ekseri", rekao je pod naletom adrenalina.

.

A da li je Radovan uspeo u svojoj nameri i kako je izgledala neverovatna avntura sa haskijima po sibirjskoj tajgi, pogledajte u nastavku:

.

Celu emisiju možete pogledati OVDE!