Tokom ranog detinjstva, još u vrtićkim danima izgubila je stopala, uvo i prste desne ruke kada je automobil "uleteo" u njen vrtić u Sidneju, te 2003. godine, a potom je doživela srčani udar kada ju je automobil udario i odbacio skoro 20 metara u još jednoj strašnoj saobraćajnoj nesreći tri godine kasnije.

Iako je postala osoba sa invaliditetom, Sofi nikada nije dozvoljavala da je užasna prošlost spreči da bude srećna i da ostvari svoje snove.

"Prema mom mišljenju, ja nisam "Sofi, devojka bez nogu", već neko potpuno normalan. O sebi razmišljam kao o brbljivici, društvenoj osobi, devojci koja voli dobar hamburger i uživa u svakom danu koliko god može", ističe Sofi.

"Sve je izbor. Možete izabrati da ne vidite pozitivno u stvarima. Možete izabrati da se samo fokusirate na negativnosti i na samosažaljenje. Svima je dozvoljeno da tuguju, ali treba da pogledate i lepotu sveta”.

Sofi se prošle godine verila sa Džozefom Salernom na Dan zaljubljenih i par se uselio u stan koji su kupili zajedno.

Sofi i Džozef upoznali su se kad su imali samo šest godina jer su bili u istom plivačkom timu, i tada se rodila ljubav, neraskidiva za ceo život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.