Diplomski filmovi studenata filmske režije FDU

U sredu, 09. aprila u 19:00h u Domu omladine održaće se prva javna projekcija diplomskih filmova studenata filmske režije Fakulteta dramskih umetnosti, generacija 2009-2013. Radi se o prvoj klasi pod mentorstvom profesora Srdana Golubovića, koju čini veoma raznolika grupa mladih reditelja – to su Đurđija Radivojević, Jelena Gavrilović, Luka Bursać, Nenad Tesla, Vladimir Milošević, Milan Smiljanić, Marko Grba Singh i Stefan Ivančić.

.

Radovi koje je proizvela ova generacija u toku studija učestvovali su sa velikim uspehom na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima, a njihove diplomske filmove tek čeka mnoštvo prikazivanja. Iako se tematski svi filmovi bave u neku ruku mladim ljudima i njihovim brigama, stilski su veoma različiti, i autori obećavaju da publika neće ostati ravnodušna.

Film: LETO BEZ MESECA
Režija: Stefan Ivančić
Uloge: Isidora Marković, Jelisaveta Karadžić, Matija Ristić, Stefan Đorđević
Pred odlazak u inostranstvo, šesnaestogodišnja Isidora provodi nekoliko dana u vikendici sa svojom starijom sestrom. Izgubljena u letnjoj tišini, strepi da će se sve oko nje promeniti.

Film: KLASIĆI
Režija: Milan Smiljanić
Uloge: Filip Radivojević, Jelena Orlović, Matija Ristić, Olivera Bacić, Miloš Jadžić, Milica Tomašević, Milan Popović, Katarina Orlandić
Student glume Filip pada ispit u poslednjem roku i zbog toga ne može da učestvuje u ispitnoj predstavi svoje klase, a ni da nastavi školovanje za koje mu treba velika svota novca. Njegove kolege će učiniti sve što je u njihovoj moći da mu pomognu, ali da li je to dovoljno da spasu Filipa i svoju predstavu?

Film: OVIH DANA
Režija: Nenad Tesla
Uloge: Mladen Sovilj, Ivana Vuković, Jovan Živanović, Milica Trifunović, Dimitrije Dinić
U svojoj poslednjoj noći u Beogradu Ivana se oprašta sa bratom i najbližim prijateljima.

Film: SNIMANjE KAMEROM
Režija: Vladimir Milošević
Uloge: Miloš Đurović, Branka Petrić, Ivana Dudić, Branka Šelić, Erol Kadić
Beograd, proleće 1993. Pavle je student 2. godine Filmske i TV režije koji dolazi kod svoje bake da bi joj ponudio da odigra ulogu u njegovom ispitnom filmu. Tamo upoznaje Jadranku, studentkinju koja pomaže baki oko kućnih poslova. Na Pavlovo ubeđivanje baka pristaje da odigra ulogu. Pavle dolazi još dva puta, ali svaki put iz određenih razloga mora da otkazuje snimanje. Da li će Pavle uspeti da snimi film sa svojom bakom?

Film: THESE MOMENTS WILL SHINE
Režija: Marko Grba Singh
Uloge: Marko Grba Singh
Marko se krije u napuštenoj vikendici, jede grozđe i crta mapu Afrike.

Film: TMINA
Režija: Luka Bursać
Uloge: Vladimir Gvojić, Miljana Popović, Nikola Šurbanović, Sonja Kovačević, Helena Kenzo Ray, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Jelisavčić, Sofija Rajović, Dragan Jovanović, Jovan Mijović
U jednom vremenu dvoje mladih se vole, u drugom vremenu Petar pokušava da pronađe smisao u svetu koji ga okružuje. Dobrodošli u mračni Beograd 2021.

ULAZ JE SLOBODAN!