Reč je o jednostavnom i hranjivom obroku prepunom belančevina, koji će vam dati dovoljno energije za ostatak dana bez onog osećaja tromosti koji vas prati kada pojedete (pre)više ugljenihidrata.

Tortilje možete sami da napravite od brašna i vode ili kupite gotove u radnji. Pasulj možete da skuvate ili se poslužite onim iz konzerve.

Sastojci za 2 do 4 osobe:

4-6 jaja

1 konzerva pasulja od 400 grama

2-4 tortilje

povrće po želji

so i biber po želji

Priprema:

U tiganju kratko zagrejte tortilje. Ispecite kajganu od jaja na uobičajeni način. Kuvani pasulj začinite solju, sa malo kajenske paprike ili čilija i zagrejte ga na tiganju ili u mikrotalasnoj. U tortilju stavite pečena jaja, začinjeni pasulj i sezonsko povrće (seckanu zelenu salatu, sveži kupus ili slično). Zamotajte tortilju u oblik burita.

BONUS SAVET:
Ovo je osnovni recept, koji se može prilagođavati - u tortilju možete da dodate i pečenu piletinu, naseckane kobasice, kuvani kukuruz, rendani sir, seckani luk i slično.

Izvor: zadovoljna

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.