"Pev Research Center“ izveštava da mnogi ljudi prvo odluče da žive zajedno pre nego što stupe u brak, kako bi stekli osećaj kako je živeti sa svojim partnerom.

Nekima će možda biti potrebni meseci, ali mnogim ljudima su potrebne godine da saznaju da li su sa pravim partnerom. Postoje znakovi koji upućuju na to da ste spremni za brak, ali kako možemo da bude sigurni da je naš partner taj pravi? Da li nauka može da nam pomogne?

Matematičari sugerišu da pravilo "37 odsto" može da pomogone da se odredi najbolja opcija u donošenju važnih životnih odluka, piše The List. Ovo pravilo navodno može drastično da smanji vreme potrošeno na donošenje odluka.

""Pravilo od 37 odsto“ se odnosi na maksimiziranje verovatnoće da se dođe do najuspešnije opcije. Univerzitet Kalifornije u Los Anđelesu objavio je studiju koja objašnjava nauku koja stoji iza koncepta.

Ideja je jednostavna: ako morate da donesete odluku sa nekoliko opcija, studija sugeriše da bi trebalo da se rešite prvih 37 procenata opcija i razmotrite ostale. Zatim bi trebalo da izaberete najbolju od preostalih opcija.

"Pravilo od 37 odsto" podrazumeva da imate najveće šanse da izaberete najboljeg potencijalnog partnera ako odbijete prvih 37 odsto svojih opcija.

Recimo da očekujete da ćete upoznati otprilike 10 potencijalnih partnera tokom svog života. Odbijte prva tri ili četiri partnera koje upoznate, a zatim izaberite sledećeg koji se bolje slaže od prvih nekoliko.

Čak i ako postoje znaci da je vaš trenutni partner taj, ako je ta osoba uključena u prvih 37 odsto vaših potencijalnih „doživotnih partnera“, pravilo kaže da bi bilo bolje da ih odbijete i razmislite još jednom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.