Svaki put kada se Merkur nađe u svojoj retrogradnoj fazi, mnogi od nas osete talas anksioznosti zbog mogućih nesporazuma, problema ili kvarova u komunikaciji. Ali kako se ovaj turbulentni period, koji se završava 25. aprila, bliži kraju, četiri horoskopska znaka konačno mogu da odahnu zbog nadolazećih promena.

Bik

Za Bikove, koji cene stabilnost i pouzdanost, retrogradni Merkur može biti posebno izazovan period, posebno kada su u pitanju finansije i lične vrednosti. Kako se ovaj period bliži kraju, Bik može očekivati postepeno ublažavanje finansijskih turbulencija. Sa dolaskom stabilnijeg perioda, trebalo bi da iskoriste svaku priliku za organizovanje finansija i planiranje budućih investicija.

Blizanci

Blizanci, znak kojim vlada Merkur, osećaju svaki retrogradni ciklus intenzivnije od drugih znakova. Problemi u komunikaciji, zbrka u planovima i nesporazumi sa bliskim ljudima mogu stvoriti frustraciju. Kraj retrogradnog Merkura im donosi poboljšanje komunikacijskih veština, što im otvara put za efikasnije i jasnije izražavanje misli i ideja.

Vaga

Vage, koje teže harmoniji i ravnoteži, mogu otkriti da su njihovi međuljudski odnosi posebno osetljivi tokom retrogradnog Merkura. Završetak retrogradnog ciklusa za Vagu znači smanjenje napetosti i poboljšanje odnosa sa partnerima i kolegama. Ovaj period bi trebalo iskoristiti za rešavanje nesuglasica i obnavljanje starih veza.

Strelac

Strelčevi, poznati po svom optimizmu i želji da prošire svoje vidike, mogu se osećati kao da zaostaju tokom retrogradnog Merkura, posebno u pogledu karijere i obrazovanja. Sa približavanjem ovog turbulentnog perioda, Strelčevi mogu očekivati ubrzanje u svom profesionalnom razvoju i obrazovnim naporima. Bilo da se radi o učenju novih veština ili pokretanju novih projekata, sada je idealno vreme za akciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.