Moskva: "Ista sudbina čeka sve one koji podržavaju nacistički ološ"

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je skandal sa ovacijama ukrajinskom nacisti u Kanadi.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Depostiphotos/matwey
Foto: Depostiphotos/matwey

Ona je istakla da je predsednik Donjeg doma kanadskog parlamenta Entoni Rota, koji je podneo ostavku, zapravo "žrtveni jarac".

"Od Rota su napravili 'žrtvenog jarca', spasavajući Trudoa i njegove saradnike među kojima su, da podsetim, i potomci kolaboracionista iz OUN-UPA. Zbog nacističkih pozdrava 'Slava Ukrajini', kojima su dočekivali Zelenskog, niko se nije izvinio", prokomentarisala je Zaharova.

Ona je poručila da "ista neslavna budućnost čeka sve one koji širom sveta podržavaju 'Šumsku braću', 'Galičinu', nacističke parade, pristalice Stepana Bandere i drugi nacistički ološ".

"Juče su me pitali: zašto fašistički izrodi dožive do 98 godina, a njihove žrtve su umrle tako mlade – gde je tu pravda? Ništa neću reći o pravdi, nije na meni da govorim. Ali mogu da pretpostavim zašto je kolaboracionista doživeo 98. – kako bi čitav njegov ugodan život kakav je vodio poslednjih decenija, lažno oduševljenje rođaka i laži kanadskih vlasti završili u sopstvenoj prljavštini", zaključila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu