"Kopnena ofanziva u Siriji može početi svakog trenutka"

Turska će pokrenuti kopnenu operaciju na severu Sirije kada bude smatrala da je to potrebno, izjavio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Shutterstock/bahadirdurgut
Shutterstock/bahadirdurgut

"Operacija može da počne svakog trenutka: danas, sutra, za nedelju dana. Sve je spremno za nju. Počeće kada dođe vreme", rekao je Kalin u intervjuu za TV kanal A Haber, a prenosi agencija TASS.

Kako je rekao portparol turskog predsednika, Ankara neće ni od koga tražiti dozvolu za početak operacije i neće nikome izveštavati o njenim rezultatima.

Kazao je i da Turska neće nikoga upozoravati na početak operacije.

"To ne dolazi u obzir. Turska nije u obavezi da nikoga obaveštava o pitanjima koja se tiču njene bezbednosti. Druga stvar je da o takvim operacijama može da razgovara sa svojim saveznicima i susedima i to radi", rekao je Kalin.

On je rekao i da Turska nastavlja da održava komunikaciju sa Sirijom na nivou specijalnih službi i dodao da je to neophodno.

Turska je 20. novembra pokrenula vazdušne napade na položaje pripadnika kurdske milicije IPG i pripadnike Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Sirije, a nakon terorističkog napada 13. novembra u centru Istanbula, u kojem je ubijeno šest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu