Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Recepti

04. 09. 2017. 11:36   >>  09:57

Slani mafini - Odlični i za doručak i za ručak i za večeru!

Bilo da vam dolaze gosti ili samo želite svoju trpezu da učinite malo drugačijom, ovi mafini su odlično rešenje!

Ove slane zalogajčiće možete da prilagodite svom ukusu i ukusu svojih gostiju pa tako bez problema vegetarijanci ali i oni koji vole da jedu sve mogu da dobiju svoj personalizovani "mafin".

Sastojci:

Tost - hleb

5 jaja

Kisela pavlaka - 1 čaša

Sir, šunka, pršuta, paprika, povrće, paradajz...šta god da voliš i želiš da staviš u ovo jelo

Malo soli i bibera

VAŽNO - o količini jaja i tosta možete da odlučite i sami - nema smisla da pravite 10 mafina ako će da vas bude samo dvoje...

Postupak:

Natopite papirni ubrus uljem i dobro namastite lim za mafine. Naseckajte tost-hleb na kockice. Naseckajte sir, šunku i povrće na kockice.

Umutite pet jaja i pomiješajte ih s jednom kiselom pavlakom dok ne dobijete gustu smesu. Dodajte malo soli i malo bibera.

Pomiješajte kockice hleba sa kockicama sira, šunke i povrća i u svaku čašicu za mafine do pola stavite tu mešavinu.

Prelijte smesom pavlake i jaja.

Ubaci u rernu - 15 minuta na 180 stepeni.

UPOZORENJE - slani mafini će rasti pa pogledajte kako napreduju svakih nekoliko minuta. Neke rerne su jače, a neke slabije pa će vam možda trebati koji minut više ili manje.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pročitajte i: 

Brze mekike

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari