Nakon što je operisao tumor, Miloš živi od majčine penzije u oronuloj kući! Moli za pomoć: Posla se ne stidim, radio bih kada bih mogao

Miloš Rašić (34) slabog zdravlja živi sa majkom Divnom u staroj oronuloj kući, u selu Dobrotin, nadomak Lipljana. Jedini izvor prihoda im je majčina minimalna penzija. Kako bi podstakli ljude velikog srca na finansijsku pomoć, ekipa emisije "150 minuta" posetila je porodicu Rašić i jasnije prikazala kako izgleda njihova svakodnevica i sa kakvim se problemima oni susreću.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Kuća u kojoj žive sagrađena je 50-ih prošlog veka. Rašići su je obnavljali sve dok su Miloš i njegov otac imali snage da rade fizičke poslove. Onda se Miloš odjednom razboleo.

Nakon operacije tumora 2019. godine, Miloš je tri meseca primao hemoterapije u Beogradu, a po povratku u selo, Milošu je preminuo otac. Kako bi ga sahranila, supruga Divna je morala da podigne kredit, koji dan-danas jedva otplaćuje.

"Radio bih kada bih mogao. Posla se ne stidim i ne bojim. Ne biram da li je plata velika ili mala, dovoljno mi je samo da imam primanja kako bi sredio krov kuće. Želim da razmišljam u pravcu da formiram porodicu", započeo je Miloš priču pred kamerom "150 minuta".

Za porodicu Rašić ima nade, jer su se nedavno predstavnici lokalne vlasti okupili u njihovom domu i obećali su sanaciju kuće, kao i Miloševo zaposlenje kada se za to budu stvorili uslovi...