Tajna ljubavi je u uzajamnosti, da što više dajete još više dobijate. Neke ljubavi znaju da iznevere, ali ova nikada.

Zapravo sve počinje i pre rođenja. Od prvih naznaka trudnoće budi se radost rađanja, verovatno najjači emotivni doživljaj žene i muškarca koji žele i mogu da budu mama i tata. Da bi sve bilo kako treba, trudnoća se prati svakodnevno, po nedeljama i mesecima.

Posle početnog tromesečja, ulaskom u drugo tromesečje trudnoće, vaša beba već se uveliko priprema za život posle izlaska u svet. Veličine je jabuke, dugačka je oko 10 cm, a teži oko 70 grama.

15 nedelja trudnoće

U ovom periodu, a trudnoća je ušla u četvrti mesec, beba vežba disanje, sisanje i gutanje, koje su joj neophodne odmah po rođenju. Ima formirane uši i čulo sluha da čuje otkucaje vašeg srca i spoljašnje zvuke kao žamor. Sa 15 nedelja trudnoće, pluća bebe su još razvijenija, kosti čvršće, razvija se mišićno tkivo. Razvija se i čulo ukusa, oči postaju osetljive na svetlost, ima naznake obrva, noge su još kratke u odnosu na telo ali srazmernost je sve bliža.

Ako ste nestrpljivi da znate pol deteta, još je rano, to se može prilično sigurno utvrditi na ultrazvučnom pregledu kada budete u petom mesecu trudnoće.

U ovoj nedelji trudnoće vi možete osetiti bol u sinusima, zapušenje nosa, krvarenje desni kad perete zube, a razlog su hormonske promene u vašem organizmu. Već ste dobili i na težini, što je normalno, jer u trudnoći se obično dobija pola kilograma nedeljno, odnosno oko 2 kilograma mesečno. Vreme je da birate garderobu za naredni period jer će uobičajeno postati tesno.

Ženska odeća za trudnoću

Zavisno od toga koliko se ugojite mora doći do novina u vašoj garderobi, ali se može nositi i dosta starog. Suština je da možete da stanete u to, da vas ne steže i da se prijatno osećate.

Ženska odeća obično podrazumeva silne krpice koje kombinujete i menjate u raznim prilikama, Ali za trudnoću bude dovoljan i širi džemper, šira haljina, trudničke čarape i helanke, pantalone sa tregerima, komotnije cipele… Sve to možete kupiti, ali i dobiti od prijateljica koje su to sačuvale posle svojih trudnoća. Takve stvari se rado poklanjaju jer mnogima više nisu potrebne, osim ako planiraju novu trudnoću.

Ako nosite šire to ne znači da treba da ličite na džak. Ženska odeća uvek mora da ističe ženstvenost i diskretnu izazovnost. Oko nas viđamo trudnice koje izgledaju uredno, moderno, na svoj način i elegantno. Zato kombinujte boje, neka bude i življih, izaberite neki cvetni dezen da vas oraspoloži, slobodno nosite suknje iznad kolena, dekolte naravno, u trudnoći to deluje izazovno, seksipilno.

Jednostavno, budite lepi, puni samopouzdanja. I ne zaboravite, ženska odeća podrazumeva dodatak - prikladno izabrani nakit. Malo veći primerci nakita pobediće vašu punoću i baš zato što ste trudnica bićete još lepši. Jer vi nosite novi život, najveće bogatstvo, zato ste srećni i ta energija se prenosi na vašu okolinu.

Uživajte u trudnoći i nemojte da vas plaši čin porođaja, jer je to nešto prirodno i uz sve teškoće uvek ostane prijatno sećanje.

Koja kolica za bebe izabrati

Među svim stvarima koje su vam potrebne za odgajanje vaše bebe, kolica su čini se najneophodnija. Želite da živite aktivno, uživajući u roditeljstvu, ali i navikama kojih nećete da se odreknete. Da izlazite, viđate se sa prijateljima, u parku, u bašti omiljenog kafića. Ali tako da uz vas bude vaša beba i sve što njoj i tada treba. Zato izaberite kvalitetna kolica, za njenu udobnost i sigurnost i za vaš komfor kad boravite van kuće.

Pored udobnosti bebe važno je da kolica budu u funkciji vaših sklonosti i potreba. Izbor zavisi od toga gde ćete ih najčešće koristiti, u obližnjem parku ili negde u prirodi, vozićete ih ulicom, ali i po kaldrmi. Nije nevažno da li ih svakodnevno sklapate i rasklapate, stavljate u auto. Imajte u vidu veličinu gepeka vašeg auta i prostor u liftu.

Sve ovo utiče na vaš izbor, ali ne brinite, ponuda je takva da ćete pre imati problem koja kolica da uzmete, od više njih koja su sasvim odgovarajuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.