PRIRODNI LEK ZA ANEMIJU - DODATAK ISHRANI KOJI ĆE VAS PREPORODITI

Anemija je bolest sa kojom gotovo četvrtina stanovništva vodi borbu, a uzroci nastanka su različiti. Nedostatkom crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina dolazi do pojave ove bolesti, odnosno krv gubi sposobnost prenosa kiseonika do svih ćelija u organizmu.

PR
Foto: Promo
Foto: Promo
.

Mnogi slučajevi anemije mogu biti sprečeni ili izlečeni pomoću lekova prirodnog porekla ili promenom u redovnoj ishrani. Važno je da na vreme prepoznate prve simptome ovakvog poremećaja, da bi što pre popravili svoju krvnu sliku, kao i zdravlje u celini.

U nastavku teksta saznajte koji to dodatak ishrani, prirodni lek za anemiju, ima veliki uticaj na regulisanje krvne slike i lečenje anemije.

Kako nastaje anemija i koji su simptomi?

Pre nego što pređemo na stvar, odnosno otkrijemo koji je to dodatak ishrani, da krenemo od samog nastanka ove bolesti.

Anemija predstavlja nedostatak crvenih krvnih zrnaca ili hemoglobina u krvi. Hemoglobin je protein bogat gvožđem koji daje krvi crvenu boju. Glavna odlika anemije je smanjena sposobnost krvi da prenosi kiseonik, zbog smanjene koncentracije hemoglobina.

Nastaje kada organizam ne proizvodi dobovoljno crvenih krvnih zrnaca, kada zbog imunoloških promena organizam uništava crvena krvna zrnca ili kada izgubite previše krvi zbog povrede ili tokom menstruacije.

Najčešći simptomi anemije su: hroničan umor, nizak pritisak, osećaj malaksalosti, ubrzan rad srca i lupanje srca, glavobolja, vrtoglavica, osećaj hladnih ruku i hladnih nogu, nesanica, depresija, razdražljivost, krvarenje desni, problemi sa kožom, bledo lice, opadanje kose, krtost noktiju.

Uzroci nastajanja anemije

Osim u slučaju kada dođe do povrede i gubitka velike količine krvi, odnosno kod devojaka tokom menstruacije, osnovni uzrok pojave anemije je kada organizam ne proizvodi dovoljno crvenih krvnih zrnaca zbog nedostatka određenih nutrijenata.

U velikom broju slučajeva, uzrok nastajanja anemije (malokrvnosti) jeste nizak nivo gvožđa, vitamina B12 i vitamina C u organizmu. Koštana srž, meko tkivo koje se nalazi u unutrašnjem delu kostiju, stvara matične ćelije koje se razvijaju i transformišu u crvena krvna zrnca, ali i bela krvna zrnca i krvne pločice. Eritrociti (crvena krvna zrnca) su neophodni za prenos složenog proteina, hemoglobina, u kojem se nalaze molekuli gvožđa. Ti molekuli sadrže kiseonik i putuju od pluća do svih ostalih organa u telu.

Nedostatak gvožđa, vitamina B12 i vitamina C

Do pojave deficita važnih nutrijenata za krv (gvožđe, vitamin b12 i vitamin c) dolazi lošom ishranom. Zdrava ishrana koja uključuje namirnice koje su bogate navedenim nutrijentima je jako važna za proizvodnju hemoglobina. Zato je savet da jedete raznovrsne nemirnice, voće, povrće, neprerađeno meso, itd.

Pored toga što ćete u ishranu uvrstiti zdravije namirnice, potrebno je izbaciti brzu hranu, slatkiše, testenine, hleb, itd. Ova hrana ima loš uticaj na naš organizam, jer se na taj način hrane gljivice (candida) u probavnom sistemu. Ove gljivice blokiraju apsorpciju gvožđa a samim tim stvaraju anemiju, pa obraćajući pažnju na kvalitet svoje ishrane, imate i ključ za oporavak.

Prirodni lek za anemiju - Bogat važnim nutrijentima

Ukoliko primetite neke od gore navedenih simptoma, obavezno se javite vašem lekaru, jako je važno utvrditi anemiju na samom početku. Uz prepisane terapije od strane lekara, zdrava ishrana je neophodna kako bi rezultati bili što bolji.

Imajte na umu da namirnice u današnje vreme nisu kao što su nekada bile. Sve više se koriste hemikalije i moderan način proizvodnje, a voće i povrće gube svoj prepoznatljiv kvalitet i količinu nutrijenata.

Kako bi bili sigurni da unosite dovoljne količine nutrijenata koje su vam potrebne, ponavljamo gvožđe - vitamn B12 - vitamin C, potrebno je da uzimate dodatak ishrani koji ih sadrži. Preporuka za prirodni suplement kao što je zeleni sok od spelte.

Foto: Promo
Foto: Promo
.

Zeleni sok od žita - Prirodni suplement

Zeleni sok od spelte pravi se od mladih izdanaka žita koji su narasli 10-15cm, sa dodatkom omega 3 masnim kiselinama. Za razliku od svih onih suplemenata koje možete pronaći u apotekama, zeleni sok od žita ili spelte dolazi u obliku kuglica koje su zaleđene i čuvaju se u zamrzivaču. Na taj način sve vreme zadržavaju svoje najbitnije sastojke.

Sadrži skoro 90 različitih vitamina, minerala, enzima, mikroelemenata i aminokiselina koji su važni za alkalizaciju krvi, odnosno održavanju pH vrednosti u krvi.

Osim što će vam pomoći da pobedite anemiju, još neki od pozitivnih efekata konzumiranja zelenog soka od spelte su:

- jačanje imuniteta,

- detoksikacija organizma,

- povećanje vitalnosti (reguliše telesnu težinu i smanjuje umor),

- poboljšanje crevne flore,

- regulisanje kompletne krvne slike.

Online poručivanje zelenog soka od spelte

S obzirom da se zeleni sok od spelte dostavlja u vidu zaleđenih kuglica, ne možete ih pronaći u apotekama, već samo putem online porudžbina. U jednoj kutiji nalazi se 36 kuglica, dovoljno jednoj osobi za mesec dana.

Na sajtu eliksirvitalnosti.com poručite ovaj sok i pronađite sve dodatne informacije vezane za ovaj prirodni suplement.