Pojavili su se NOVI SIMPTOMI korona virusa: Da li je sada važno da znamo da smo zaraženi i kako izgleda lečenje? (VIDEO)

Posle dužeg vremena, ove nedelje se sastoje Radna grupa za kovid. Veliki broj pacijenata se poslednjih nedelja javljaju zbog simptoma poput curenja nosa, povišene temperature i kašlja. Takođe, mnogi se i ne testiraju na korona virus, pa sada postavljamo pitanje da li je važno da znamo da li smo zaraženi, kako se lečiti u tom slučaju i da li se u ovoj fazi lečenja od simptoma korona virusa podrazumeva uključenje antibiotika? Na ova i slična pitanja, ovoga “Jutra” odgovarali su infektolog i prof. dr Dragan Delić i direktor Laboratorije za istraživanje infektivnih bolesti u Berlinu dr Andrej Trampuž.

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

U zdravstvenim ustanovama su sve veće gužve, a u pojedinim laboratorijama je od ukupnog broja testiranih oko 20 odsto pozitivnih na korona virus. Ponovo su zabranjene posete na Institutu za onkologiju i radiologiju. Šta nam govore ovi podaci?

Da li je važno da znamo da li smo zaraženi korona virusom? Na koji način treba da se ponašamo ukoliko prepoznamo neke od navedenih simtpoma i da li je sigurno reč o korona virusu? Detaljnije u prilogu u nastavku: