Kako se "prepolovio" Džejmi Oliver: Dve namirnice je prestao da konzumira, a jednu je uveo u ishranu

Popularni kuvar smršao je skoro 15 kilograma.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Proslavljeni TV kuvar Džejmi Oliver sve je iznenadio transformacijom! Smršao je skoro 15 kilograma i otvoreno progovorio o svim izmenama u načinu života koje su mu to omogućile.

Džejmi, autor mnogih omiljenih recepata, izbacio je dve stvari iz života i uveo jednu namirnicu koja važi za vrlo blagotvornu - štiti srce i omogućava unos zdravih supstanci u relativno maloj porciji!

"Značajno sam smanjio unos mesa i počeo da jedem više povrća. Pazio sam da redovno i kvalitetno spavam i da se više krećem", rekao je Džejmi britanskim medijima.

Fizička aktivnost mu je najteže pala jer, kako kaže, mrzi da ide u teretanu, naročito ako ima trenera.

"Imao sam stalno lične trenere, i je*eno sam to mrzeo. Užasno mi je bilo dosadno. Uspeo sam da se pokrenem tek kada sam shvatio da sve kreće iz glave. Učinio sam fizičku aktivnost sastavnim delom svakog svog dana. I tek tada je počela da mi prija i daje rezultate", rekao je Džejmi.

Slavni TV kuvar, autor "bezbroj" knjiga o pripremi hrane i zdravoj ishrani, izdvojio je i jednu namirnicu bez koje sada ne može.

"Jedem orašaste plodove, oni mogu da prepolove rizik od bolesti srca kao što je infarkt. Uz njih dobijate zdrave masti i proteine. Odlični su i za decu, dajte ih i njima", rekao je Džejmi koji sa suprugom Džuls ima petoro dece.

Prestao je da pije i alkohol, a našalio se na račun svojih sunarodnika.

"Prosečan Britanac pije svakog dana. Sad, ne bih ja da vam govorim kako da živite svoj život, ali sam sebi ograničio unos alkohola na poneko piće, samo tokom vikenda, nikad radnim danima", rekao je on.

Izvor: mondo.rs