Ako budete jeli ove namirnice pre treninga, lakše ćete smršati i dobiti vitku figuru na kojoj će vam svako pozavideti

Ako želite da skite višak kilograma, morate znati da fizička aktivnost nije dovoljna, već morate regulisati i svoj režim ishrane. Pogotovo morate paziti šta jedete pre i posle treninga.

.

Pratite nas i na Viberu!

Stručnjaci su za "Weight Watchers" sastavili listu namirnica, idealnih za konzumiranje pre i posle vežbanja. Ništa drugo ne dolazi u obzir.

Kinoa

Ova bezglutenska žitarica je veliki izvor magnezijuma, važnog za proizvodnju energije. Uzgred, kinoa je i belančevina koja sadrži devet esencijalnih aminokiselina koje su gradivni elementi naših mišića.

Slatki krompir

Ovo je najbolji izbor jer sadrži ugljene hidrate koji organizmu daju energiju, vitamin C i betakaroten, važan za zaštitu vezivnog tkiva. Trening je najbolje začiniti obrokom bogatim ugljenim hidratima i belančevinama, kako bi se vaši mišići što pre oporavili.

Ćureće meso

Ćuretina je odličan izbor za sve koji planiraju da pojačaju fizičke aktivnosti jer sadrži B vitamin i selen koji podstiče sintezu oštećenih stanica i fosfor koji je odličan za energiju, raspoloženje i neurološke funkcije.

Crni pasulj

Odličan je izvor vlakana. Savetujemo vam da ga konzumirate pre fizičke aktivnosti, jer smanjuje osećaj gladi. 

Natural teretana: Njiva joj je teretana, a motika teg!

Izvor: jutarnji.hr