Ne bacajte OVE kesice, već ih okačite na kvaku ili radijator: Efekat je SJAJAN!

Za mnoge ljude kesica čaja je smeće, koje bez razmišljanja bacaju u smeće.

Izvor: Krstarica/D. R.  |  
Ilustracija; Foto: Mike Higginson/Shutterstock
Ilustracija; Foto: Mike Higginson/Shutterstock
.

Međutim, čak i nakon kuvanja, i dalje se može koristiti. Jedan od njih je trik da je okačite na radijator ili na kvaku. Zvuči iznenađujuće, ali efekat će vas oduševiti. Ovaj trik je posebno koristan zimi.

U toplim danima pijemo uglavnom vodu, ali kada zahladi volimo tople napitke. Najviše kuvamo čajeve. Nakon što popijete svoj topli napitak, kesice okačite na radijator ili kvaku, a evo i zašto.

Ispostavilo se da korišćene kesice čaja imaju mnogo iznenađujućih upotreba. Najpoznatije je verovatno da se koristi kao oblog za umorne, nadražene ili otečene oči. Donosi trenutno olakšanje i vraća svežinu izgledu. Još bolji efekat možete postići kada je stavite u frižider na neko vreme. Takav hladan oblog je ponekad kao spas.

Okačite kesicu čaja na radijator

Zašto? Odgovor bi vas mogao iznenaditi. Ako je natopite svojim omiljenim eteričnim uljima, delovaće kao prirodni osveživač vazduha. Miris će biti pušten svaki put kada se vrata otvore i zatvore. A ako je stavite na radijator, biće još bolje. Toplota će pojačati prijatan miris. Jednostavno, jeftino i u duhu nultog otpada. Vrećica čaja koja visi na radijatoru ili kvaci možda ne izgleda baš estetski, ali lepo miriše u celoj prostoriji. Cena takvog osveživača je bukvalno par dinara.