Ako u kući često osećate OVAJ MIRIS, ni slučajno nemojte da ga ignorišete! To je signal za OPASNOST

Prirodno je da se kuća oseća na različite mirise i da svaki dom ima svoj specifični šmek.

neprijatni mirisi u domu, foto: Photographee.eu/Shutterstock
neprijatni mirisi u domu, foto: Photographee.eu/Shutterstock

Toliko smo se navikli na njih da ih i ne primećujemo. Ali kada se javi neki neuobičajen miris, treba pripaziti jer neki od njih mogu biti signal za opasnost.

Kanalizacija

Nigde u kući ne bi trebalo da se oseća na kanalizaciju, pa ni u kupatilu. Zato ako se to desi, obavezno pozovite vodoinstalatera jer je moguće da imate problema sa odvodnim cevima. A sem što vrlo neprijatno miriše, postoji opasnost i od širenja lakozapaljivog metana.

Farba

Mada je mnogima miris tek otvorene farbe vrlo prijatan, ipak mu se ne treba približavati. Farba sadrži mnoge opasne hemikalije koje se otpuštaju kako se suši i koje mogu uticati na disajne puteve, piše zena.blic.rs.

Pokvarena jaja

Miris sumpora ili pokvarenih jaja toliko je odbojan da je sinonim za neprijatan miris. Ako ga osetite, to može značiti više stvari, najpre da nešto nije u redu sa vašom kantom za đubre ili odvodom za kanalizaciju, a može da znači i ispuštanje nekog gasa u vašim cevima.

Plin

Plin inače nema nikakav miris, ali neke primese mu daju specifičnu notu. Ako slučajno počne da curi, odmah reagujte, proverite da li vam je boca zavrnuta i, šta god da radite, naravno, nikako ne palite šibicu.