U slanoj ili slatkoj varijanti, uštipke svi obožavaju. Mirisom nas vraćaju u bezbrižno detinjstvo, te sa njima nikada nema greške.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 14 kašika brašna
  • 1 čaša jogurta
  • malo šećera
  • malo soli
  • polovina kesice praška za pecivo
  • ulje za prženje


Priprema:
  1. U umućeno jaje dodajte jogurt, so i šećer. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro umutite žicom.
  2. U šerpu dodajte ulje (otpilike dva prsta debljine). Kada se dobro zagreje, kašikom vadite testo i spuštajte polako u šerpu.
  3. Ređajte ih na tanjir obložen papirnim ubrusima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.