Celo pile otkostiti, tako da ostane u komadu, 2,5% od gramaže pileta dodati soli, a biber po ukusu.

Punjenje:

  • 1 crni luk
  • 150g sremske kobasice
  • 1 jaje
  • 60 g prezle
  • 100 ml vina
  • pola veze peršunovog lista


Demiglas sos:
  • Kosti od celog pileta
  • 1 luk
  • 1 srednja šargarepa
  • Pola celera
  • Lovor list
  • 200 ml vina
  • 200 ml vode
  • 20g putera
  • 20g brašna


Salata:
  • Puterica (zelena salata)
  • Matovilac
  • Sok od pola limuna
  • Maslinovo ulje
  • Origano
  • So
  • Biber
  • Tostirani susam
  • Radič
  • Rotkvica
  • Beli luk u prahu


Crni luk izdinstati na ulju, dodati sremsku kobasicu koja je iseckana na sitne koskice. Kada masnoća pusti svoje, dodati vino i sačekati da alkohol ispari. Na kraju dodati prezlu da bi se dobila kompaktna smesa i peršunovo lišće. Dodati i jaje kada se smesa blago prohladi. Izmešati i puniti pile, a potom rolovati. Urolovano pile je potrebno zavezati koncem i lepo ga učvrstiti. Zapeći na gril tiganju sa svih strana, a potom završiti pečenje u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Na ulju propržiti kosti pileta, potom dodati krupno isečen luk, šargarepu i celer i dinastati oko 15 minuta. Naliti vinom i krčkati jos 10-ak minuta i dodati lovor. Na kraju uliti vodu i kuvati oko 15 minuta. Bujon procediti. U drugoj šerpici napraviti ru od putera i brašna. U boj dodati ru i začiniti solju i biberom. Demiglas treba da bude sjajan i gladak.

Sve salate pomešati u činiji. Rotkicu iseci na kolutiće i potopiti u hladnu vodu da ostane hrskava. Susam istostirati na suvom tiganju. Napraviti dresing od maslinovog ulja, limunovog soka, soli, bibera, origana i belog luka. Preliti salatu dresingom, dodati rotkvice po vrhu i tostirani susam.

Poslužiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.