Celo pile otkostiti, tako da ostane u komadu, 2,5% od gramaže pileta dodati soli, a biber po ukusu.
Punjenje:
- 1 crni luk
- 150g sremske kobasice
- 1 jaje
- 60 g prezle
- 100 ml vina
- pola veze peršunovog lista
Demiglas sos: - Kosti od celog pileta
- 1 luk
- 1 srednja šargarepa
- Pola celera
- Lovor list
- 200 ml vina
- 200 ml vode
- 20g putera
- 20g brašna
Salata: - Puterica (zelena salata)
- Matovilac
- Sok od pola limuna
- Maslinovo ulje
- Origano
- So
- Biber
- Tostirani susam
- Radič
- Rotkvica
- Beli luk u prahu
Crni luk izdinstati na ulju, dodati sremsku kobasicu koja je iseckana na sitne koskice. Kada masnoća pusti svoje, dodati vino i sačekati da alkohol ispari. Na kraju dodati prezlu da bi se dobila kompaktna smesa i peršunovo lišće. Dodati i jaje kada se smesa blago prohladi. Izmešati i puniti pile, a potom rolovati. Urolovano pile je potrebno zavezati koncem i lepo ga učvrstiti. Zapeći na gril tiganju sa svih strana, a potom završiti pečenje u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Na ulju propržiti kosti pileta, potom dodati krupno isečen luk, šargarepu i celer i dinastati oko 15 minuta. Naliti vinom i krčkati jos 10-ak minuta i dodati lovor. Na kraju uliti vodu i kuvati oko 15 minuta. Bujon procediti. U drugoj šerpici napraviti ru od putera i brašna. U boj dodati ru i začiniti solju i biberom. Demiglas treba da bude sjajan i gladak.
Sve salate pomešati u činiji. Rotkicu iseci na kolutiće i potopiti u hladnu vodu da ostane hrskava. Susam istostirati na suvom tiganju. Napraviti dresing od maslinovog ulja, limunovog soka, soli, bibera, origana i belog luka. Preliti salatu dresingom, dodati rotkvice po vrhu i tostirani susam.
Poslužiti.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja,
stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.