ZABLUDE MUŠKARACA o ženskom telu: Menstruacija nije plave boje; DOJE SAMO ONE ŽENE koje su rađale...

"Muškarci su s Marsa, žene s Venere" ime je jedne od najpoznatijih knjiga o partnerskim vezama muškaraca i žena, a o njenoj istinitosti svedočiće svako ko je ikada imao odnos sa suprotnim polom.

Ilustracija Foto: kryzhov/Shutterstock
Ilustracija Foto: kryzhov/Shutterstock
.

Ponekad se čini kao da smo s druge planete, a to sigurno misle i muškarci. Posebno je to očigledno kada postave pitanje o nekim "ženskim stvarima" i pokažu nerazumevanje i neznanje kako zapravo žene funkcionišu.

Zapanjujuće je da čak i danas, kada imamo nadohvat ruke informacije o svemu što možemo da zamislimo, još uvek postoje muškarci koji imaju krajnje pogrešne pretpostavke o tome kako funkcioniše žensko telo.

Korisnik Reddita bavio se ovom temom kada je na pomenutoj društvenoj mreži postavio pitanje: Žene Reddita, koji je vaš 'tako žene ne funkcionišu trenutak?"

Stigle su hiljade odgovora, od kojih su mnogi sasvim jasno dali do znanja da je obrazovni sistem izneverio mnoge naše muškarce.

1. "Ne piškimo iz vagine", napisala je jedna korisnica koncepciju o ženskoj anatomiji koja muči mnoge muškarce. "To je uretra."

2. "Imala sam prijatelja na faksu koji je mislio kako je menstruacija plave boje, kao što se vidi na reklamama za uloške", prenosi miss7.24sata.hr.

3. "Jednom sam imala vrlo zabavan razgovor sa gospodinom. Čovek je bio zbunjen, jer nije znao zašto su nam potrebni ulošci. Pitao je zašto jednostavno ne idemo češće na vc šolju tokom menstruacije. Mislio je da možemo zadržati odliv krvi, kao što to činimo sa mokraćom i da ulošci služe samo ako dođe do nezgode. Njegovo obrazloženje je bilo da kada bi žene bile opreznije, ne bi nam bili potrebni proizvodi za menstruaciju."

4. "Najbolja situacija koje se mogu setiti bila je razgovor sa prijateljem i njegovom sestrom, koja je ujedno i majka. Njegova sestra je dojia i u jednom momentu je rekla “Ne znam da li mi je ostalo dovoljno mleka za bebu”. Tako je moj prijatelj ljubazno predložio da je neko drugi uskoči u pomoć za dojenje, na primer ja. Rekla sam mu da ne dojim, jer nemam dete. On se iskreno šokirao, jer nije mogao da veruje da mogu da doje samo žene koje su rađale. Bio je ubeđen da svaka žena ima grudi pune majčinog mleka u svakom trenutku. Imao je tada 25 godina”.

5. Svaki put kada čujem da neki muškarac komentariše da je “njena vagina vlažna zbog x,y,z razloga, izgubim pet godina života. Ako je žena sa kojom je intiman “opuštena tamo dole”, to nije zato što je spavala sa gomilom muškaraca, već zato što je stvarno uzbuđena i što je privlačiš. To je dobra stvar”, poručila je jedna korisnica svim muškarcima.