Koja je RAZLIKA između MUŠKOG i ŽENSKOG ORGAZMA sa naučne strane? ČETIRI TAJNE koje niste znali

Orgazmi su fenomenalni, nevezano za to kog ste pola, ali prema rečima stručnjaka ne doživljavaju ih žene i muškarci na isti način.

Izvor: Ženski magazin  |  
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
.

Naučna istraživanja pokazuju da postoje velike razlike između muških i ženskih orgazama. Naime, ljudsko telo je neverovatno, bilo da ste žena ili muškarac jer ne samo da imate sposobnost da stvorite novi život, već i da zaista uživate dok to radite. Najjednostavnije rečeno funkcija orgazma je povezivanje sa osobom sa kojom ga delite.

Ali, kada je u pitanju ovo jedinstveno ljudsko zadovoljstvo, postoje neke stvari koje možda ne znate. Na primer, šta se dešava sa našim mozgom tokom orgazma?Da li i žene „ejakuliraju“ na svoj način kao što to i muškarci rade? Da li je učestalost orgazama ista kod oba pola?

U nastavku teksta otkrivamo tajne i glavne razlike između muškog i ženskog orgazma.

Muški protiv ženskog orgazma: Trajanje

Kada je u pitanju trajanje orgazma, vagina i klitoris su u prednosti. Prema poslednjim istraživanjima ženski orgazam u proseku traje oko 20 sekundi (pa čak i duže), dok ejakulacija penisa i muški orgazam traju od 3-10 sekundi. Orgazmi doduše mogu varirati po svojoj dužini i intenzitetu. Oni takođe mogu biti specifični za osobu i situaciju, odnosno zavise od toga da li ih doživljavate sami ili u sa partnerom.

Muški protiv ženskog orgazma: Biološka svrha

Sa evolucionog i anatomskog stanovišta, prilično je lako razumeti zašto penis doživljava orgazam; proces pomaže da tečnost ispunjena spermom stigne do materice i oplodi sva jajašca koja tamo čekaju. Ljudski rod se oslanja na ovaj proces kako bi se rađanje beba nastavilo. Međutim, kada su žene u pitanju tu stvari nisu baš najjasnije.

Prema rečima stručnjaka, nema dovoljno dokaza koji bi pokazali da ženski orgazam ima biološku svrhu. Ženski orgazam se može posmatrati kao muške bradavice: one imaju jasnu funkciju kod žena, ali ne i kod muškaraca. Neki stručnjaci smatraju da se orgazam kod žena javlja kako bi ih podstakao da češće imaju intimne odnose.

Muški protiv ženskog orgazma: Reakcije mozga

Istraživanja su pokazala da različite oblasti mozga postaju aktivne tokom seksa, kada su muškarci i žene u pitanju. Međutim, kada dođe do orgazma jednako i kod žena i muškaraca aktivira se oblast u malom mozgu, donjem delu koji je odgovoran na motorne funkcije.

Muški protiv ženskog orgazma: Ejakulacija

Dakle, svi znamo da tipičan vrhunac muškarca uključuje ejakulaciju semene tečnosti. Međutim, istraživanja pokazuju da samo oko 55 odsto žena izbacuje beličastu tečnost iz vagine tokom seksa. Ali, ovo bi trebalo uzeti s rezervom, jer se postavlja pitanje da li se zapravo samo radi o tome da je neko stimulisan na pravi način ili ne.