Da li treba počupati SEDU DLAKU ili će to izazvati JOŠ VEĆI PROBLEM?

Mnoge žene se suočvaju sa problemom sedih vlasi, koje su najčešće rezultat prevelikog stresa ili genetike, ali da li je tačno da ako počupamo jednu mogu da se pojave još dve ili čak tri sede?

Izvor: Ženski magazin/V.R.  |  
Foto: LarsZ/Shuttrstock
Foto: LarsZ/Shuttrstock
.

Primetili ste sedu i sigurno vam je na pamet palo kako morate odmah da je počupate. Međutim, na pamet vam pada „legenda o rastu sedih dlaka“ koja kaže da ako počupamo jednu na njenom mestu izađu još nekoliko. Da li je to tačno?

Možete odahnuti, jer prema mnogim profesionalnim stilistima, to je potpuni mit. Kada počupate dlaku, na njenom mestu ne mogu da izađu dve jer se njenim čupanjem ne stvaraju dva folikula. Ali, taj čin je sam po sebi loš i ne treba da ga radite svakako.

Generalno nije dobra ideja da čupate sede vlasi, jer vremenom možete da oštetite folikul dlake i na taj način zaustavite njen rast. Pored toga i ako krene da vam raste nova seda - biće primetnija nego da ste je ostavili, jer će kraća dlaka štrčati i neće padati sa ostalom kosom.

Ako vas sede nerviraju najbolje je da stavite preliv ili se ofarbajte ili jednostavno da naučite da ignorišete te dve ili tri sede dlačice koje samo vi vidite.