Pripremu dodatno olakšava činjenica da namirnice ne morate da merite na vagi. Samo vam treba čaša od jogurta ili kiselog mleka zapremnine 200 ml uz pomoć koje merite sve sastojke.

SASTOJCI:

- 1 čaša jogurta (200 ml)
- 2 velika jaja
- pola čaše šećera
- pola čaše ulja
- 2 čaše oštrog brašna
- 2 male kašičice praška za pecivo

PRIPREMA:

1. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i prosejte u jednu posudu. U drugu ubacite jaja i šećer pa mutite mikserom oko pet minuta, dok smesa ne postane svetložuta i gusta. Zatim malo po malo dodajte ulje i lagano mešajte na najmanjoj brzini.

2. Sada u posudu dodajte jogurt i ručno ga pomešajte s ostatkom smese uz pomoć špatule. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo te lagano mešajte dok sve ne sjedinite.

3. Pleh ili kalup za pečenje premažite s malo ulja, maslaca ili druge masnoće po želji i pospite oštrim brašnom. Sipajte smesu u podmazan pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni, između 30 i 40 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Kolač je gotov kada je na vrhu zlatnožute boje i kada se odvoji od ivica.

SAVET: U smesu pre pečenja možete da stavite dodatak po želji, poput seckane čokolade, bobičastog ili nekog drugog voća, piše Zadovoljna.hr.

Prijatno!

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.