SVAKU KORU PREMAŽITE OVIM, PA ONDA FILUJTE: Univerzalni recept za preliv koji pitama daje mekoću i sočnost

Slane ili slatke, pite svi obožavamo. Još kad su sočne i bogato nafilovane nema ništa lepše. Međutim, tajna savršene domaće pite nije u korama, već u prelivu.

Pita, foto: serato/Shutterstock
Pita, foto: serato/Shutterstock
.

Predstavljamo vam univerzalni recept za preliv, kojim ćete filovati svaku koru pre nego stavite nadev. Pita će na ovaj način biti mekša, sočnija i ukusnija.

Sastojci:

8 kašika brašna

2 šolje mleka

1 suvi kvasac

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Priprema:

Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavvimo je da pre pečenja odstoji sat i po.

Pita će biti bolja i ukusnija.

Izvor: Stvarukusa